Uz jutarnju kavu biljke okupane suncem u vašem zimskom vrtu rado će vam pokloniti svoju pozitivnu energiju za bolji početak novog radnog dana..
Hladni i kišoviti zimski dani neće vam pokvariti uživanje u čarima i toplini prirode. Živa energija zelenila sobnog bilja smještenog u unutarnji dio stambenog prostora pružit će vam neopisiv osjećaj ujedinjenja s prirodom. Bez obzira na to je li vani mraz ili neugodno vjetrovito vrijeme, zelena oaza učinit će vaš dom toplim i ugodnim mjestom i pokloniti vam sretne trenutke uživanja.
Zimski vrt u potkrovlju 7

Gdje smjestiti biljke

Kada planirate prirodni ambijent u sklopu svojeg stambenog prostora, dobro razmislite gdje i kako je najbolje uklopiti sobne biljke u određeni prostor. Pronađite im mjesto na podu, uza zid, na policama u dnevnome boravku ili ih jednostavno objesite o funkcionalnu kuku učvršćenu na stropu. Nemojte zaboraviti pratiti temperaturu prostorije koja treba biti maksimalno prikladna za zimsko mirovanje ili daljnji razvoj i rast biljaka.

Zimski vrt u potkrovlju 8

IDEALAN ODABIR

Jasna jednostavna arhitektura ostakljenih terasa možda je najboljI odabir za zimski vrt. Tu će vaše biljke dobiti maksimalnu količinu svjetlosti tijekom kratkih zimskih dana. Osim manjih tegli sa sobnim biljkama, na ostakljenu terasu možete smjestiti i veće tegle s niskim grmljem ili čak dekorativna drvca.

Zimski vrt u potkrovlju 9

KAKO STRUKA KAŽE

Prilikom uređenja zimskog vrta u potkrovlju trebate pripaziti na niz tehničkih faktora koji će osigurati komforne uvjete vašim biljkama, ali i vama osobno dok boravite u njihovoj blizini. Obavezno vodite brigu o termoizolaciji staklenih površina i krova, nemojte izostaviti s popisa ugradnju ventilacije, osigurajte ovom prostoru provjetravanje i sustav grijanja ako je potrebno.

U zatvorenim ostakljenim terasama vaše će biljke dobiti maksimalnu količinu svjetlosti tijekom kratkih zimskih dana.

PRIRODNI AMBIJENT

Bez obzira na to gdje se nalazi i koliko je velik, vaš zimski vrt svojim će ambijentom pridonijeti prirodnoj toplini vašeg doma i pozitivno utjecati na vaše raspoloženje. Uz brižno njegovano sobno bilje možete se odmarati nakon napornog radnog dana i gledati spektakularan zalazak sunca ili ispijati jutarnju kavu u dobrom društvu bujno cvjetajućeg grmlja. Otvorite vrata svog doma prirodi i uživajte u njenim čarima tijekom cijele godine!