Jednom kada postanete roditelj, vaša se lista prioriteta u potpunosti promijeni te zdravlje vaše obitelji, ali i vas samih dolazi na sam vrh. No ukoliko težite obitelji pružiti zdrav dom od prirodnih materijala, okružen svježim zrakom i zelenilom, to ne znači da morate kompromitirati estetiku. Dapače, planiranom izgradnjom dobit ćete najbolje od oba svijeta.

Dom iz kojeg na stotinjak metara udaljenosti možete čuti grohotan smijeh, zadovoljne uzvike razigrane dječice i pljuskanje vode iz obiteljskog bazena zasigurno je idila koju većina ljudi traži cijeli život. A takav život zaista nije nemoguća misija. Kada dođe vrijeme za izgradnju obiteljskog doma, dobro razmislite i isplanirajte gradnju, a osobitu pažnju posvetite odabiru same lokacije. Kuća na obroncima okružena zelenilom jedno je od najpoželjnijih mjesta za svijanje vašeg gnijezda.
Zdrav dom za cijelu obitelj 6
Zamislite samo sanjiva jutra i pjev ptica u krošnjama stabala i ogromne količine sunčevih zraka koje lovite kuhajući kavu ili odmarajući na terasi. Sve se nakratko zaustavlja kada udahnete svježi zrak koji vas opija kroz blago otvoreni krovni prozor i misli vas jednostavno odvedu na livade cvijeća i bezbrižna prostranstva mašte.
Zdrav dom s ovim karakteristikama možete jednostavno postići odabirom najkvalitetnijih prirodnih materijala, primjerice od glinenog crijepa i opeke koji će puno bolje apsorbirati vlagu te vam osigurati bezbrižan život i potkrovlje bez gljivica i plijesni. A dodatni efekt postići ćete ugradnjom krovnih prozora, koji će u vašoj spavaćoj sobi osigurati pregršt svjetla. Pametnim rasporedom na različitim razinama krovnog nagiba bit će poboljšan sustav za prozračivanje, čak i u kišnim danima kada će u vaš dom propustiti samo svježi zrak i opojan miris mokre okoline, ali zadržati svu vodu vani. A o zvjezdanom nebu koje ćete moći promatrati iz udobnosti vlastita kreveta suvišno je i govoriti.
Zdrav dom za cijelu obitelj 7
Prostor oko kuće pružit će vama i vašim mališanima bezbroj mogućnosti za najrazličitije sportske aktivnosti. U zdravom tijelu je i zdrav duh, zar ne? Trčanje, skakanje, neumorno ljuljanje i spuštanje na toboganu neke su od omiljenih dječjih aktivnosti, a tek skokovi u vodu i višesatno brčkanje u bazenu. No kako ne biste mislili da ste baš sve podredili njima, iskoristite i vi rano jutro, dok oni još spavaju, te se sami ili s vašom boljom polovicom upustite u relaksirajući trening joge kojim ćete pozdraviti svaki novi dan.
Zdrav dom za cijelu obitelj 8