VELUX, danski brend koji je danas gotovo sinonim za krovne prozore, nedavno je proslavio osamdeseti rođendan! Njihova priča započela je 1941., patentiranjem tada vrlo inovativnog krovnog prozora i pretvaranjem mračnog potkrovlja jedne škole u Danskoj u svijetle učionice. Svijet je prepoznao praktičnost i kvalitetu ove ideje, pa su tako VELUX proizvodi ubrzo postali dio milijuna domova diljem svijeta. 

Iako VELUX nije jedini proizvođač krovnih prozora i dodatne opreme, svakako je svjetski lider u ovoj industriji. 

U čemu je tajna ovog uspjeha?

Ukratko – u kvaliteti. Beskompromisni odabir samo najboljih materijala omogućuje neusporedivu kvalitetu krovnih prozora koji traju desetljećima. Nekoliko je osnovnih sirovina i tehnologija koje su uključene u sve krovne prozore: 

    • Okviri od laminiranog nordijskog bora, za iznimnu čvrstoću i stabilnost
    • UV otporni lak u bijeloj ili bezbojnoj varijanti, za dodatnu otpornost na vanjske čimbenike 
    • Jedinstveno rješenje na tržištu za prostorije s visokom koncentracijom vlage – drvena jezgra krovnog prozora zaštićena slojem poliuretana
    • Vanjska zaštita od aluminija,
    • ThermoTechnology™, patentirana tehnologija koja jamči vrhunsku energetsku učinkovitost izolacijskih elemenata.

Ovaj spoj prirodnih materijala i vrhunske tehnologije omogućio je besprijekornu razinu kvalitete, zbog koje svi VELUX prozori ugrađeni s izolacijskim setom dolaze s garancijom od čak 10 godina

Od jednostavnog prozora na školi do široke palete proizvoda

Rastom tvrtke širio se i asortiman, pa tako danas VELUX proizvodi različite varijante krovnih prozora, cjelovitu opremu za njihovu ugradnju, ali i dodatnu oprema poput sjenila i roleta. Ukratko, sve što je potrebno za dovođenje svjetla i svježeg zraka u prostore u potkrovlju. 

Osim drvenih modela prozora zaštićenih bijelim ili bezbojnima lakom, VELUX je razvio i posebnu liniju krovnih prozora namijenjenu za prostore s povećanom količinom vlage, poput kupaonica i kuhinja. Njihova tajna leži u poliuretanskoj zaštiti bez spojeva, što ih čini potpuno vodonepropusnima. Drvena jezgra prozora doprinosi čvrstoći i stabilnosti prozora, a poliuretanski sloj kojim je zaštićena osigurava vodonepropusnoast i ne zahtijeva naknadno održavanje. Zbog ove prednosti upravo je ovo najprodavaniji VELUX model krovnih prozora.

Drveni krovni Velux prozor s poliuretanskom zaštitom.
Energetska učinkovitost doma u potkrovlju.

Kako bi se zadovoljile potrebe moderne arhitekture, razvijen je i cijeli niz rješenja za ravne krovove. Specijalizirani VELUX prozori za ravni krov dolaze u varijanti standardne kupole, a tu su i dvije moderne verzije s elegantnim, ravnim i zakrivljenim staklom. Ova rješenja mogu biti fiksna ili otklopna (s ručnim ili električnim upravljanjem), a njihov se danski dizajn savršeno uklapa i u najsuvremenije građevine. 

Velux krovni prozor za ravni krov.

Inovativna rješenja za novu razinu udobnosti u potkrovlju

Osim kvalitete, inovacija je još jedna komponenta utkana u DNK ovog brenda od prvog dana poslovanja. Osim vrhunske tehnologije korištene u proizvodnji, u tvrtki VELUX imaju još pokojeg asa u rukavu kad je riječ o inovativnim tehnologijama. Jedno od njih je i daljinsko upravljanje krovnim prozorima, koje omogućuje otvaranje i zatvaranje prozora putem mobitela ili tableta dok ležite na kauču, ali čak i kada niste kod kuće. 

Tu je i automatizirano zatvaranje prozora u slučaju pojave kiše ili drugih padalina. Posebno razvijeni senzor za kišu reagira na prvu pojavu oborina i samostalno zatvara prozor, pa nećete morati brinuti jeste li ste zatvorili prozor ako niste kod kuće. 

Krovni prozor za svaki interijer

Krovni prozori su esencijalan dio potkrovlja koji osigurava svjetlost i dotok svježeg zraka. Istovremeno, zauzimaju i relativno veliku površinu u interijeru, zbog čega ih je važno uklopiti u uređenje, kako bi se postigao skladan dojam prostora. Iz tog razloga VELUX krovni prozori dolaze u neutralnoj bijeloj boji ili u prirodnoj boji drveta, kao i s cijelim nizom rješenja za zamračenje i zasjenjenje prostora u širokoj paleti boja za svaki interijer i ukus.  

Unutarnja sjenila, roloi i plisirana sjenila tako igraju dvostruku ulogu – onu za zamračenje prostora i zaštitu od sunca, ali i onu dekorativnu. Kao njihov dodatak tu su i vanjske rolete za krovni prozor, koje pridonose boljoj zvučnoj i toplinskoj izolaciji prostora. Svi ovi dodaci posebno su razvijeni kako bi bili savršeno usklađeni s VELUX krovnim prozorima i tako omogućili izvrsno iskustvo korištenja, ali i besprijekornu vizualnu kompatibilnost.

Zamračeni dnevni boravak u potkrovlju.

Kako odabrati savršen Velux krovni prozor?

Kako biste bili sigurni da nećete pogriješiti s odabirom modela i veličine krovnog prozora, kao i njegovim smještajem u prostoru, tu je i besplatno savjetovanje s VELUX stručnjacima. Provjerene hrvatske prodavatelje i majstore za ugradnju krovnih prozora moguće je potražiti i na VELUX web stranici

Sve ovo dovodi nas do odgovora na pitanje “Zašto odabrati VELUX?”. Vrhunska kvaliteta, inovativne tehnologije, sjajan danski dizajn, kao i podrška i savjetovanje prilikom kupnje, pružaju cjelovito rješenje pitanja krovnih prozora i čine VELUX glavnim partnerom za uređenje potkrovlja.

Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 2
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 3
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 4
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 5
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 6
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 7
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 8
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 9
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 10
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 11
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 12
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 13
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 14
Provjerite ovih nekoliko savjeta zašto odabrati VELUX krovne prozore 15
velux-danilo-01
velux-danilo-02
velux-danilo-13a
velux-danilo-14
velux-danilo-15
velux-danilo-16a
velux-danilo-17a
velux-danilo-krovni-prozori-stubište-12a
velux-danilo-kupaonski-krovni-prozor-11a
velux-danilo-luksuzni-en-suite-u-potkrovlju-6a
velux-danilo-luksuzno-potkrovlje-03
velux-danilo-novi-krovni-prozori-7a
velux-danilo-novi-krovni-prozori-u-kupaonici-09a-
velux-danilo-uređenje-poktkrovlja-20
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
velux-danilo-01
velux-danilo-02
velux-danilo-13a
velux-danilo-14
velux-danilo-15
velux-danilo-16a
velux-danilo-17a
velux-danilo-krovni-prozori-stubište-12a
velux-danilo-kupaonski-krovni-prozor-11a
velux-danilo-luksuzni-en-suite-u-potkrovlju-6a
velux-danilo-luksuzno-potkrovlje-03
velux-danilo-novi-krovni-prozori-7a
velux-danilo-novi-krovni-prozori-u-kupaonici-09a-
velux-danilo-uređenje-poktkrovlja-20
previous arrow
next arrow