VELUX, danski brend koji je danas gotovo sinonim za krovne prozore, nedavno je proslavio osamdeseti rođendan! Njihova priča započela je 1941., patentiranjem tada vrlo inovativnog krovnog prozora i pretvaranjem mračnog potkrovlja jedne škole u Danskoj u svijetle učionice. Svijet je prepoznao praktičnost i kvalitetu ove ideje, pa su tako VELUX proizvodi ubrzo postali dio milijuna domova diljem svijeta. 

Iako VELUX nije jedini proizvođač krovnih prozora i dodatne opreme, svakako je svjetski lider u ovoj industriji. 

U čemu je tajna ovog uspjeha?

Ukratko – u kvaliteti. Beskompromisni odabir samo najboljih materijala omogućuje neusporedivu kvalitetu krovnih prozora koji traju desetljećima. Nekoliko je osnovnih sirovina i tehnologija koje su uključene u sve krovne prozore: 

    • Okviri od laminiranog nordijskog bora, za iznimnu čvrstoću i stabilnost
    • UV otporni lak u bijeloj ili bezbojnoj varijanti, za dodatnu otpornost na vanjske čimbenike 
    • Jedinstveno rješenje na tržištu za prostorije s visokom koncentracijom vlage – drvena jezgra krovnog prozora zaštićena slojem poliuretana
    • Vanjska zaštita od aluminija,
    • ThermoTechnology™, patentirana tehnologija koja jamči vrhunsku energetsku učinkovitost izolacijskih elemenata.

Ovaj spoj prirodnih materijala i vrhunske tehnologije omogućio je besprijekornu razinu kvalitete, zbog koje svi VELUX prozori ugrađeni s izolacijskim setom dolaze s garancijom od čak 10 godina

Od jednostavnog prozora na školi do široke palete proizvoda

Rastom tvrtke širio se i asortiman, pa tako danas VELUX proizvodi različite varijante krovnih prozora, cjelovitu opremu za njihovu ugradnju, ali i dodatnu oprema poput sjenila i roleta. Ukratko, sve što je potrebno za dovođenje svjetla i svježeg zraka u prostore u potkrovlju. 

Osim drvenih modela prozora zaštićenih bijelim ili bezbojnima lakom, VELUX je razvio i posebnu liniju krovnih prozora namijenjenu za prostore s povećanom količinom vlage, poput kupaonica i kuhinja. Njihova tajna leži u poliuretanskoj zaštiti bez spojeva, što ih čini potpuno vodonepropusnima. Drvena jezgra prozora doprinosi čvrstoći i stabilnosti prozora, a poliuretanski sloj kojim je zaštićena osigurava vodonepropusnoast i ne zahtijeva naknadno održavanje. Zbog ove prednosti upravo je ovo najprodavaniji VELUX model krovnih prozora.

Drveni krovni Velux prozor s poliuretanskom zaštitom.
Energetska učinkovitost doma u potkrovlju.

Kako bi se zadovoljile potrebe moderne arhitekture, razvijen je i cijeli niz rješenja za ravne krovove. Specijalizirani VELUX prozori za ravni krov dolaze u varijanti standardne kupole, a tu su i dvije moderne verzije s elegantnim, ravnim i zakrivljenim staklom. Ova rješenja mogu biti fiksna ili otklopna (s ručnim ili električnim upravljanjem), a njihov se danski dizajn savršeno uklapa i u najsuvremenije građevine. 

Velux krovni prozor za ravni krov.

Inovativna rješenja za novu razinu udobnosti u potkrovlju

Osim kvalitete, inovacija je još jedna komponenta utkana u DNK ovog brenda od prvog dana poslovanja. Osim vrhunske tehnologije korištene u proizvodnji, u tvrtki VELUX imaju još pokojeg asa u rukavu kad je riječ o inovativnim tehnologijama. Jedno od njih je i daljinsko upravljanje krovnim prozorima, koje omogućuje otvaranje i zatvaranje prozora putem mobitela ili tableta dok ležite na kauču, ali čak i kada niste kod kuće. 

Tu je i automatizirano zatvaranje prozora u slučaju pojave kiše ili drugih padalina. Posebno razvijeni senzor za kišu reagira na prvu pojavu oborina i samostalno zatvara prozor, pa nećete morati brinuti jeste li ste zatvorili prozor ako niste kod kuće. 

Krovni prozor za svaki interijer

Krovni prozori su esencijalan dio potkrovlja koji osigurava svjetlost i dotok svježeg zraka. Istovremeno, zauzimaju i relativno veliku površinu u interijeru, zbog čega ih je važno uklopiti u uređenje, kako bi se postigao skladan dojam prostora. Iz tog razloga VELUX krovni prozori dolaze u neutralnoj bijeloj boji ili u prirodnoj boji drveta, kao i s cijelim nizom rješenja za zamračenje i zasjenjenje prostora u širokoj paleti boja za svaki interijer i ukus.  

Unutarnja sjenila, roloi i plisirana sjenila tako igraju dvostruku ulogu – onu za zamračenje prostora i zaštitu od sunca, ali i onu dekorativnu. Kao njihov dodatak tu su i vanjske rolete za krovni prozor, koje pridonose boljoj zvučnoj i toplinskoj izolaciji prostora. Svi ovi dodaci posebno su razvijeni kako bi bili savršeno usklađeni s VELUX krovnim prozorima i tako omogućili izvrsno iskustvo korištenja, ali i besprijekornu vizualnu kompatibilnost.

Zamračeni dnevni boravak u potkrovlju.

Kako odabrati savršen Velux krovni prozor?

Kako biste bili sigurni da nećete pogriješiti s odabirom modela i veličine krovnog prozora, kao i njegovim smještajem u prostoru, tu je i besplatno savjetovanje s VELUX stručnjacima. Provjerene hrvatske prodavatelje i majstore za ugradnju krovnih prozora moguće je potražiti i na VELUX web stranici

Sve ovo dovodi nas do odgovora na pitanje “Zašto odabrati VELUX?”. Vrhunska kvaliteta, inovativne tehnologije, sjajan danski dizajn, kao i podrška i savjetovanje prilikom kupnje, pružaju cjelovito rješenje pitanja krovnih prozora i čine VELUX glavnim partnerom za uređenje potkrovlja.

velux danilo 01
velux danilo 02
velux danilo 13a 1
velux danilo 14 1
velux danilo 15
velux danilo 16a 1
velux danilo 17a
velux danilo krovni prozori stubište 12a
velux danilo kupaonski krovni prozor 11a
velux danilo luksuzni en suite u potkrovlju 6a 1
velux danilo luksuzno potkrovlje 03 1
velux danilo novi krovni prozori 7a
velux danilo novi krovni prozori u kupaonici 09a
velux danilo uredenje poktkrovlja 20
velux-danilo-01
velux-danilo-02
velux-danilo-13a
velux-danilo-14
velux-danilo-15
velux-danilo-16a
velux-danilo-17a
velux-danilo-krovni-prozori-stubište-12a
velux-danilo-kupaonski-krovni-prozor-11a
velux-danilo-luksuzni-en-suite-u-potkrovlju-6a
velux-danilo-luksuzno-potkrovlje-03
velux-danilo-novi-krovni-prozori-7a
velux-danilo-novi-krovni-prozori-u-kupaonici-09a-
velux-danilo-uređenje-poktkrovlja-20
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
velux-danilo-01
velux-danilo-02
velux-danilo-13a
velux-danilo-14
velux-danilo-15
velux-danilo-16a
velux-danilo-17a
velux-danilo-krovni-prozori-stubište-12a
velux-danilo-kupaonski-krovni-prozor-11a
velux-danilo-luksuzni-en-suite-u-potkrovlju-6a
velux-danilo-luksuzno-potkrovlje-03
velux-danilo-novi-krovni-prozori-7a
velux-danilo-novi-krovni-prozori-u-kupaonici-09a-
velux-danilo-uređenje-poktkrovlja-20
previous arrow
next arrow