Vlasnici stambenog potkrovlja bez balkona mogu napraviti „začinsku gredicu“ na prozorskim klupčicama ili uz radnu površinu u kuhinji.
AROME KOJE ODUZIMAJU DAH
OSUŠENI I POHRANJENI
Suhe ili dehidrirane začine lako ćete sačuvati u staklenim zatvorenim posudama, posebice ako su sitni ili previše krhki. A ako imate koji vjenčić ljutih papričica, luka ili češnjaka iz vlastitoga vrtnog uzgoja, ukrasite njima kuhinju jer lijepo ih je vidjeti kako atraktivno krase zid ili vise uz rustikalnu kuhinjsku policu.
KREĆU PRIPREME
Početak proljeća idealno je vrijeme za pregled zbirke suhih začina. Možda ćete poželjeti izvaditi iz njih sjemenke i posijati ih te se tako pripremiti za nadolazeću sezonu. Sretni vlasnici terase ili balkona mogu napraviti svoju proljetnu začinsku oazu. Vlasnici stambenog potkrovlja bez balkona mogu napraviti „začinsku gredicu“ na prozorskim klupčicama ili uz radnu površinu u kuhinji, tako da im začini budu cijelo vrijeme pri ruci. Za to je potrebno samo nekoliko začinskih teglica i redovito zalijevanje uz obilje proljetnoga sunca.