Jesensko vrijeme nije samo stvoreno za toplu dekicu i gledanje televizije. Ove se dane može provesti zanimljivo u igri s djecom. I dok kapljice kiše stvaraju uzorak na vašem prozoru, izaberite zabavu kojom ćete oduševiti svoje klince, a s njima i sebe.

IDEJE INSPIRIRANE PRIRODOM

Bogata jesen pruža priliku za prikupljanje njezinih plodova i izrađivanje zanimljivih dekoracija. Kesteni, žuto i crveno otpalo lišće, žirevi i buća idealni su materijali za stvaranje kolaža, stolnih dekoracija, ikebana i herbarija. Djeca obožavaju biti u centru zbivanja i za vrijeme toplih jesenskih vikenda prošetajte do obližnjeg parka ili šume i prikupite prirodni materijal koji kasnije zajedno uobličite u nešto čemu će se vaše dijete iskreno veseliti i biti ponosno na svoj trud.

Zabava kod kuće koju nam pruža jesen 6

KNJIŽEVNA PUSTOLOVINA

Prinčeve i princeze, zmajeve i uzbudljive borbe obožava svako dijete. Pustolovine slavnih junaka iz bajke oživite za svoje klince u kazalištu sjena. Takva lutkarska predstava će vas vratiti u stara dobra vremena vlastitog djetinjstva i stvoriti vrijedne uspomene zajedničkih trenutaka za vašu djecu. Ako niste majstor koji savršeno crta likove za predstavu, potražite ih na internetu, isprintajte ili prekopirajte na karton i uživajte u igri. Cijelu zabavu dodatno popratite glazbenom ili glasovnom pratnjom.

Zabava kod kuće koju nam pruža jesen 7

PREPUSTITE POZORNICU PLIŠANCIMA

Mekane lutke u vještim rukama itekako mogu oživiti zanimljivu i zabavnu priču ili pustolovinu. Zabavite klince, ali i sebe i priredite malu predstavu u kojoj će omiljene igračke imati glavnu ulogu. Složite si manji podest, pripremite tri do četiri lutke i ponudite početak priče, a klinci će rado prihvatiti vašu ideju i maštovito vas odvesti u posve neočekivanom i samo njima logičnom smjeru priče. Iznenadit će vas koliko to može biti veselo.

Zabava kod kuće koju nam pruža jesen 8