Sunce, tišina, povjetarac u kosi… i mi jedva čekamo godišnji. Vodimo vas u Villu Sound of Silence u mjestu Danilo u blizini Šibenika, koja je sjajan primjer novih trendova u turizmu. 

Posljednje dvije godine donijele su velike promjene u našu svakodnevicu i možda više nego ikad prije nam je potreban odmor, dodir s prirodom, opuštanje, užitak u jednostavnim stvarima i druženje s ljudima koje volimo.

Upravo zbog toga veliki hit su vile za odmor koje pružaju mogućnost boravka obitelji i prijatelja te odmor iz snova – buđenje uz cvrkut ptica i nježne zrake sunca, osvježenje u bazenu, zajedničko kuhanje i roštiljanje, bezbrižno igranje djece na ogromnoj zelenoj površini…

Ovo savršeno opisuje i Villu Sound of Silence u mjestu Danilo u okolici Šibenika koja pruža komfor luksuznog odmora s pet zvjezdica, a istovremeno i lakoću i jednostavnost života.

Eksterijer Ville Danilo pokraj Šibenika

Miris pokošene trave, buđenje u tišini, daleko od gradske buke, užitak promatranja zvjezdanog neba, čisti zrak i osjećaj da dišete punim plućima… to su mali trenuci „normalnosti“ koji nam nedostaju te koje mjesta poput Ville Sound of Silence omogućuju, barem na nekoliko dana ili tjedana.

Arhitektica Mirta Mujačić Đaković inspiraciju za projekt potražila je u tradicionalnoj arhitekturi i esenciji Mediterana uz upotrebu suvremenih tehnologija. Prirodni materijali poput kamena, drva, gline, boje pijeska, vapnenca, terakote te mnoštvo prirodne svjetlosti i ventilacije savršeno se uklapaju u mediteranski ugođaj.

Stubište i radna soba u potkrovlju Ville Danilo

No, za razliku od starih mediteranskih kuća s malim otvorima i prozorima te tamnim potkrovljima, nova generacija mediteranskih kuća kao da poziva prirodu da uđe unutra. Veliki prozori, staklene stijene, osunčana potkrovlja s mnoštvom krovnih prozora pružaju novi doživljaj Mediterana svim osjetilima.

En-suite dio potkrovlja u vili

Naime, nekada su mali prozori osiguravali zaklon od bure, hladnih zima i jake mediteranske žege. Danas je gradnja neusporedivo napredovala – izvrsna izolacija, suvremeni sustavi grijanja i hlađenja te nove generacije prozora omogućuju da istovremeno uživamo u ugodnoj unutarnjoj klimi prostora kroz cijelu godinu, ali i svježem zraku te predivnom pogledu.

Najveću promjenu tako doživljavaju prostori poput potkrovlja koji, zahvaljujući krovnim prozorima, od mračnih zapuštenih prostora postaju omiljena mjesta u kući. Kupanje u kadi i promatranje igre oblaka ispod krovnog prozora nezaboravno je iskustvo, kao i tiho ušuškavanje u san uz promatranje zvjezdanog neba.

Kupaonica u potkrovlju Ville Danilo

U ovom projektu korišteni su VELUX INTEGRA krovni prozori s električnim upravljanjem putem daljinskog upravljača koji gostima pružaju dodatan komfor i iznimnu jednostavnost korištenja. 

Ovaj tip VELUX krovnog prozora izvrstan je ne samo za goste, nego i za vlasnike apartmana i kuća za odmor jer omogućava automatsko zatvaranje prozora prije no što padne kiša, što pruža sigurnost i ležernost korištenja. 

Krovni prozori opremljeni su i sjenilima s automatskim upravljanjem koja osim komfora i jednostavnosti, osiguravaju i racionalniju potrošnju energije.

Na svom mobilnom telefonu putem aplikacije iz daljine možete upravljati sjenilima i prozorima te na taj način štitite svoju imovinu i kontrolirate potrošnju energije. 

Sjenila na krovnim prozorima u spavaćoj sobi u potkrovlju

Sjenila za zamračenje i zasjenjenje moguće je ugraditi i naknadno uz nekoliko mogućnosti njihovog korištenja – klasično ručno upravljanje ili naprednije automatsko upravljanje uz solarno ili električno napajanje.

Zaštita od sunca iskonska je potreba na Mediteranu, a najefektnija je kada jakim podnevnim zrakama ni ne dozvolimo da uđu te ih zaustavimo prije nego što dodirnu staklo. Vanjske tende i rolete zamjenjuju tradicionalne škure, a istovremeno moguće je automatizirati njihov rad te stvoriti dodatnu ugodnost i bezbrižnost korištenja.

 

Pregledajte više fotografija iz Ville Sound of Silence u galeriji:

Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 1
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 2
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 3
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 4
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 5
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 6
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 7
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 8
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 9
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 10
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 11
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 12
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 13
Vila pokraj Šibenika ostavit će vas bez daha svojim divno uređenim potkrovljem 14
velux-danilo-01
velux-danilo-02
velux-danilo-13a
velux-danilo-14
velux-danilo-15
velux-danilo-16a
velux-danilo-17a
velux-danilo-krovni-prozori-stubište-12a
velux-danilo-kupaonski-krovni-prozor-11a
velux-danilo-luksuzni-en-suite-u-potkrovlju-6a
velux-danilo-luksuzno-potkrovlje-03
velux-danilo-novi-krovni-prozori-7a
velux-danilo-novi-krovni-prozori-u-kupaonici-09a-
velux-danilo-uređenje-poktkrovlja-20
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
velux-danilo-01
velux-danilo-02
velux-danilo-13a
velux-danilo-14
velux-danilo-15
velux-danilo-16a
velux-danilo-17a
velux-danilo-krovni-prozori-stubište-12a
velux-danilo-kupaonski-krovni-prozor-11a
velux-danilo-luksuzni-en-suite-u-potkrovlju-6a
velux-danilo-luksuzno-potkrovlje-03
velux-danilo-novi-krovni-prozori-7a
velux-danilo-novi-krovni-prozori-u-kupaonici-09a-
velux-danilo-uređenje-poktkrovlja-20
previous arrow
next arrow