Ususret ljetu, naviknuti smo na čas ekstremno vruće, čas olujno, kišno i vjetrovito vrijeme. Temperature ljeti osciliraju i ponekad je teško prilagoditi se tolikim promjenama. U danima velikih vrućina čini nam se teško zadržati ugodnu unutarnju klimu u potkrovlju. Unatoč tome što je ljeti vani izuzetno vruće, unutar svoje kuće možete održati ugodnu temperaturu prostorije. Krovni prozori stambeni prostor otvaraju prema okolišu i najvažniji su element ugodnog života pod kosim krovom potkrovlja. Prozori u kosoj krovnoj plohi često su većih dimenzija i tako propuštaju veliku količinu sunčevih zraka, dvostruko veću od prozora iste veličine na pročelju zgrade. Prekomjerno svjetlosno i toplinsko zračenje može biti neugodno za boravljene u prostoriji, ukoliko se pravodobno ne spriječi postavljanjem različitih unutarnjih ili vanjskih naprava – sjenila i roleta koja zasjenjuju ili zamračuju prostor.

Vanjske rolete za prozore – za sva godišnja doba

Iako su ekstremne vrućine okidač za ozbiljno planiranje zaštite od prekomjernog osunčanja, višestruke prednosti vanjske rolete za krovni prozor do izražaja dolaze tijekom čitave godine:

  • ljeti roleta štiti od direktnog sunčevog zračenja i vrućine – štedi rashladnu energiju
  • zimi vanjske rolete za krovne prozore tijekom hladnih noći čuvaju toplinu prostora – štedi toplinsku energiju
  • roleta je djelotvorna zaštita od svih vremenskih uvjeta
  • štiti od kiše i tuče – spuštena roleta smanjuje buku udara kišnih kapi o staklo za 12dB i štiti staklo od mogućeg razbijanja ledom
  • roleta smanjuje buku iz vanjskog prostora
  • potpuno zamračuje prostoriju u bilo koje doba dana
Vanjske rolete na krovnim prozorima.
Spavaća i dječja soba su oaze mira koje nam trebaju osigurati spokojni san, najdjelotvornije se štite od sunca i svjetlosti vanjskom roletom montiranom na krovne prozore. Spuštanjem vanjske rolete prostorije su u potpunosti zamračene. Svjetlost i toplina sada su pod kontrolom. Dojam sigurnosti koji vanjska roleta pruža i dobra izolacijska svojstva čine ju odličnim izborom ne samo za sobe, već i sve dnevne prostore – boravak, blagovaonicu, radni kutak. Izrađena je od kvalitetnog aluminija antracit sive boje. Testirana je u ekstremnim uvjetima za dugi rok uporabe, bez obzira na podneblje u kojem se ugrađuje. Lijepo i jednostavno oblikovana roleta nagrađena je Red Dot i IF Product nagradama za dizajn. Način upravljanja roletom određuje se obzirom na visinu ugrađenog krovnog prozora i dimenzije krovnog prozora te koliko često roletu treba podešavati i koliko si uopće želite ugoditi. Upravljati se može daljinski – s električnim ili solarnim napajanjem.

Vanjska roleta na daljinsko upravljanje s električnim napajanjem

Najbolje je rješenje za sve visoko ugrađene krovne prozore, ali i za sve ljubitelje visokog standarda koji žele svojim prozorima i sjenilima upravljati iz udobnosti vlastitog naslonjača. Automatsko upravljanje s programiranim funkcijama osmišljeno je u okviru VELUX INTEGRA® sustava i za njega je potreban priključak na elektroinstalacije. Prednost ovog načina upravljanja je zaustavljanje rolete u bilo kojem položaju i potpuna kontrola svjetlosti.

Vanjska roleta na daljinsko upravljanje sa solarnim napajanjem

Pruža komfor rukovanja na daljinu, ali ne zahtijeva ožičenje. Pokreće ju solarna baterija na punjenje kapaciteta 600 otvaranja, čak i za oblačnih dana – kada nema izravnog sunca za napajanje.

Vanjska roleta na krovu.
Vanjske rolete ne krovnim prozorima.
Krovni prozori u potkrovlju s roletama.
Vanjske rolete na krovnim prozorima.
Rolete na krovnim prozorima u potkrovlju.
Vanjska roleta na prozoru.
vanjska-rolelta-slider-1
vanjska-roleta-slider-2
vanjska-roleta-slider-3
vanjske-rolete-na-krovnim-prozorima-img
vanjske-rolete-na-krovnim-prozorima-featured-image
vanjska-roleta-slider-5
previous arrow
next arrow
vanjska-rolelta-slider-1
vanjska-roleta-slider-2
vanjska-roleta-slider-3
vanjske-rolete-na-krovnim-prozorima-img
vanjske-rolete-na-krovnim-prozorima-featured-image
vanjska-roleta-slider-5
previous arrow
next arrow