Efektan izgled, dozu profinjenosti, glamura i uspješnosti vašem će domu pokloniti zlatni detalji uređenja. Unesite trag sunčane topline u metalnom odsjaju u svoje potkrovlje i preobrazite ga u oazu nježne elegancije.

Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 11

Miljenica dizajnera

Vesela i optimistična boja sunca i zlata osvojila je srca brojnih dizajnera i nenametljivo kroz različite predmete uvukla se u naše domove. Ova je boja općoj atmosferi interijera dodala dašak ekstravagantnog luksuza i vidljivog blagostanja. Omiljeni zlatni detalji interijera stvaraju dojam klasičnog uređenja u kojem toplina doma bezuvjetno dominira.
Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 12

Glamur u granicama dobrog ukusa

Kod odabira zlatnih detalja uređenja ne morate biti skeptični. Glavno je pravilo da ostanete u granicama umjerenosti i dobrog ukusa. Pretjerivanje s mnogo sitnih sjajnih elemenata preopteretit će prostoriju i umjesto profinjenosti, bacit će ju na rub kiča. U sobi pozornost fokusirajte samo na jedan glavni detalj ili izaberite dva do tri nešto manja pozlaćena predmeta koji će privući pogled.
Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 13

Najsnažnije kombinacije

Zlatna boja u prigušenim ili metalik sjajnim nijansama inače se dobro kombinira sa svim bojama spektra, ali najviše se ističe uz bijelu, crnu ili tamnosivu, koje dodatno naglašavaju njenu intenzivnu dubinu. U takvim kombinacijama zlatni detalji interijera ne izgledaju previše klasično nego potkrovlju daju dojam modernog i atraktivnog prostora, pogotovo u kombinaciji s mesingom ili srebrom.
Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 14

Sto i jedan detalj interijera

 

Bezvremenski i stoga posebni elementi dekora u bakrenoj ili smirenoj zlatnoj boji postat će vaš zaštitni znak dobro uređenog prostora i odraz vaših životnih navika. Zidni sat, okviri za fotografiju, vaze i svijećnjaci, čaše, poslužavnik i druga stolna dekoracija ukrasit će vaš dom i na nenametljiv način stvoriti stil koji će uz dovoljno slobodnog mjesta odisati prozračnošću i komforom.
Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 15

U svakoj sobi

Zlatne detalje interijera možete uklopiti u bilo koju prostoriju svojeg prostora potkrovlja. U dnevnom boravku ukrasite zidove, stavite stolić za kavu ili novine s pozlaćenim nogama ili obrubom. Bogato i profinjeno će izgledati zlatne prugice na keramičkim pločicama u kupaonici, pogotovo ako je prostor manji jer tako ćete ga vizualno proširiti i dodatno osvijetliti. Spavaću sobu pretvorite u mali raj tako da pokrijete krevet pokrivačem koji na sebi ima zlatni uzorak ili stavite na toaletni stolić kutiju za nakit, ogledalo sa zlatnim reljefnim okvirom ili nekoliko jastuka s jastučnicama u zlatno-žutim nijansama.
Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 16
Unesite sunce u svoj životni prostor kroz zlatne detalje 17