Eko stil uređenja potkrovlja u dizajnu i uređenju prostora usmjeren je na stvaranje harmonije s prirodom. Njegovo je obilježje ne samo korištenje prirodnih materijala i bujnost zelenila u sobama nego i stvaranje atmosfere umirujućeg opuštanja.
Kod stvaranja prirodnog okoliša u interijeru stana nije potrebno u potpunosti usmjeriti pozornost na sami materijal ili pak prekrivati cijele zidove bambusom, lijanama ili drugim kućnim biljkama tropskog podrijetla. Značenje eko stila je u stvaranju svjetlijih otvorenih interijera u kojima slobodno cirkulira zrak i stvara se dojam cjelovitog prostora.

Pametno planiranje

Kod stvaranja eko dizajna stana u potkrovlju, kao i bilo kojeg drugog odabranog stila morate za početak sve dobro isplanirati. Unaprijed razmišljajte o namještaju, elementima dekora i popunjenosti prostora. Svaki element dizajna treba imati svoje značenje, ništa suvišno što bi opterećivalo prostor potkrovlja.
U jedinstvu s prirodom kroz eko kombinacije dizajna 8

Uzorak koji je stvorila priroda

Kod odabira materijala za uređenje svojih prostorija dajte prednost onim prirodnima poput drva i kamena na kojima su vidljive crte, tragovi i uzorak koji je stvorila sama priroda. Podne ili zidne obloge od cijelih neobrađenih dasaka, kamene pločice s vidljivim šarenim uzorkom i teksturom stvorit će potrebnu atmosferu, a njihova jedinstvenost bit će pravi ukras vašeg doma.
U jedinstvu s prirodom kroz eko kombinacije dizajna 9

U blažim nijansama boja

Kod odabira boja dizajneri daju prednost svjetlijim i nježnijim nijansama koristeći prirodna bojila i pigmente. Dominiraju krem i pastelne nijanse. Jarke i kontrastne boje više su iznimka nego pravilo za stvaranje eko stila u interijeru.
U jedinstvu s prirodom kroz eko kombinacije dizajna 10

Funkcionalno naglašeni detalji

Namještaj kod stvaranja ovog stila posve je logičan produžetak opće kolorističke pozadine cijelog interijera. Jednostavni oblici, neutralne bež ili sive boje tapeciranih fotelja, kauča, stolica u cijelom prostoru preuzimaju na sebe funkcionalnu ulogu. Osim što se idealno uklapaju u okvire eko stila, mogu poslužiti i kao naglašeni dizajnerski akcent. Glavni uvjet takvog isticanja je prirodnost samog materijala namještaja. Umjerenost kod naglašavanja spasit će vas ako niste skroz sigurni da možete uklopiti namještaj s teksturom u svoj stan.

Osjećaji kroz dodir

Kada je riječ o tekstilu, odaberite tkanine poput pamuka, lana, vune ili svile. Njihovo organsko podrijetlo garantira da će se uklopiti u vaš interijer bez većih poteškoća. Kod odabira tkanina razmišljajte o dojmu koji biste htjeli stvoriti. Ne pretjerujete s količinom. Tekstil treba biti samo dodatak eko stilu koji nadopunjava atmosferu, a ne opterećuje ju.
U jedinstvu s prirodom kroz eko kombinacije dizajna 11