Skandinavski stil uređenja prostorija već je godinama broj jedan, a uz malo novca i truda vrlo lako ga možete uklopiti u vaše potkrovlje. Jedan od najupečatljivijih detalja svakako će biti sjenila za lampe koja osvajaju svojom jednostavnošću i dizajnom.

Osnovna premisa skandinavskog stila uređenja je minimalizam i jednostavnost, a upravo tim karakteristikama odlikuju se sjenila za lampe izrađena od drvenih letvica, pruća i sličnih materijala. Osim što vrlo efektno izgledaju, pružaju vašem prostoru dovoljno svjetla za neometano funkcioniranje.
Topli sjaj drveta 9
Uklopiti ih možete u bilo koju prostoriju potkrovlja. Bilo da ih smjestite u kuhinju, dnevni boravak ili spavaću sobu, dobit ćete jedinstven dojam elegancije. No nemojte se ograničavati samo na interijer. Imate li u potkrovlju terasu, vrlo lijepo će izgledati obasjate li ju lampom s drvenim sjenilom.
Topli sjaj drveta 10
S obzirom na to da dolaze u različitim oblicima i varijantama, lako ćete ih prilagoditi vlastitim potrebama. Tako u kuhinji ili radnoj sobi, gdje trebate nešto više osvjetljenja, odaberite kupolasta sjenila koja imaju otvoreni donji dio i time puštaju više svjetla. Time ste si osigurali dovoljno svjetla za pripremu hrane, objedovanje i rad. Posebno efektno izgledat će duguljasta ovalna sjenila s nešto širim i tanjim prečkicama.
Topli sjaj drveta 11
U prostorijama u kojima nije nužno jako osvjetljenje, poput dnevnog boravka ili spavaće sobe, možete nabaviti loptasto sjenilo koje će pružiti dovoljno svjetla za opuštenu atmosferu i neometano uživanje. Drvena sjenila također možete staviti i na podne lampe i stvoriti potpuno nov dojam vašeg potkrovlja. Za ove prostorije možete odabrati široki spektar sjenila, od gušćih preko onih u obliku lijevka pa sve do raznobojnih.
Topli sjaj drveta 12
Drvena sjenila mogu se lako pronaći u trgovinama namještajem i rasvjetom, a vrlo lako ih možete izraditi i sami uz upute koje možete pronaći na internetu. Što se tiče materijala, izbor je samo na vama. Ipak, odlučite li sami izraditi ovakvo sjenilo, radije uzmite materijal koji ćete lako oblikovati, a neće pucati.
Topli sjaj drveta 13