Nova godina, kao i inače, donosi nam svoje novitete. Iz sezone u sezonu svoju pozornost dobivaju nove boje, oblici i stilovi uređenja. Ali trendovi iz prethodne 2017. neće se tek tako lako predati. Još i ovu godinu kod dizajnera će ostati popularni materijal beton i geometrijski oblici, minimalistički stil i loft interijeri. Jedan od noviteta koji će razveseliti ljubitelje dizajnerskog uređenja za nadolazeću godinu jest nova boja. Sunčana, ljetna i topla žuta boja uljepšat će vam početak 2018. godine.

PALETA ŽUTE

Kako naglašavaju stručnjaci Pantonea, tople prirodne boje različitih nijansi žute u 2018. će postati još popularnije. Većinom su to nijanse nešto snažnije žute u smjeru zlatne, senfa pa sve do nijanse bakra. U ovoj godini nema mjesta neutralnim bež bojama, u fokusu su snažnije i bogatije nijanse boja.
Sunčana toplina u trendovima 2018. godine 8

VEDRINA SUNCA U VAŠEM DOMU

Prilagoditi vaš interijer novom trendu i nije toliko teško. Možete unijeti malo žute uz sitnije detalje poput jastuka, pufa za sjedenje, prekrivača za kauč ili malog okruglog „čupavca“ na podu. Razbijte monotoniju zimskih boja i unesite nešto vedrine u vaše potkrovlje uz jedan vrlo jednostavan trik. Zašto ne biste obojili stepenice u ovu optimističnu boju? Za one koji bi ipak htjeli biti u trendu, ali ne uz prevelike promjene samo kupite ukusno voće koje će u košari na stolu privući pozornost svih ukućana.
Sunčana toplina u trendovima 2018. godine 9

SAVRŠENA KOMBINACIJA

Žuta boja rolo sjenila na krovnim prozorima prigušit će intenzitet svjetla koje dolazi kroz krovne prozore, ali neće potpuno zamračiti sobu ostavljajući dovoljnu količinu ugodne svjetlosti. Istu žutu nijansu roleta možete odabrati i za druge elemente uređenja prostorije kao što su boja zidova ili namještaj. Bitno je da utjecaj žute ne postane previše dominantan jer se i u malim količinama ova boja spektra dovoljno ističe.
Sunčana toplina u trendovima 2018. godine 10

DETALJI KOJI PRIVLAČE POGLED

Žuta boja može se naći ne samo u interijeru vašeg potkrovlja nego i u garderobi. Ona djeluje toplo, može se kombinirati s različitim drugim bojama spektra i posebno je privlačna ako je u nijansama boje meda. Kod uređenja potkrovlja popularna je uglavnom za sitnije detalje uređenja i tekstil.
Sunčana toplina u trendovima 2018. godine 11

ZA ODVAŽNE DIZAJNERSKE ODLUKE

Žuta kao eksplozija pozitivne emocije, snažna i privlačna boja može u potpunosti promijeniti vaš interijer, ali i raspoloženje. Osim tekstila i dekorativnih predmeta, možete se odvažiti i na nešto hrabriji korak poput stolića u žutoj boji u dnevnom boravku, fotelje u boji senfa ili sunčano žutog tepiha na podu. Od samo jednog pogleda na njih na licu će vam se pojaviti smiješak.
Sunčana toplina u trendovima 2018. godine 12