Božićna sezona je i službeno u punom jeku pa ako već niste počeli, krajnje je vrijeme da u vašem potkorvlju stvorite božićni ugođaj. Prije svega odlučite se kakav stil želite njegovati, preferirate li bogato okićen dom ili minimalistički, tradicionalan stil kojim vladaju dekoracije u crvenim tonovima ili nešto luksuzniji stil u nježnijim bijelim i metalik nijansama.

Adventski vijenac

Stvorite božićni ugođaj u vašem domu 7

Početak božićnog uređenja je zasigurno nabavka adventskog vijenca i iako je advent već u punom jeku, ako niste nabavili svoj krajnje je vrijeme. Pripazite da se vaš adventski vijenac tonski slaže s ostatkom dekoracije u vašem potkrovlju. Možete birati između hrpe modela različitih stilova, bilo da se radi o tradicionalnima ukrašenim drvom, mahovinom i borovim granama ili modernim minimalističkim s četiri svijeće koje su posložene na elegantni pladanj.

Vijenac za vrata

Stvorite božićni ugođaj u vašem domu 8

Lijepo uređen prilaz domu privući će sve poglede, a vijenac na vratima kao da poziva na druženje i zajedničke trenutke. Pomno uredite vaša vrata, neka ostave dojam da iza njih slijedi prava božićna bajka. To će zasigurno razveseliti sve ukućane i vaše goste, ali i izmamiti osmijeh slučajnim prolaznicima. Također vodite računa o tome da se vanjska dekoracija tonski slaže s unutarnjom.

Ukrasite i vaše prozore

Stvorite božićni ugođaj u vašem domu 9

Ako želite da vaš dom bude što bogatije ukrašen nemojte nikako zaboraviti na prozore. Ali umjesto klasično ukrašenih prozora umjetnim snijegom, naljepnicama ili lampicama ovaj se put odlučite za nešto drugačije. Zašto jednostavno ne biste ukrasili prozor božićnim kuglicama? Odvažite se!

Kamin

Stvorite božićni ugođaj u vašem domu 10

I posljedni nužni korak prije samog kićenja bora je zasigurno uređenje vašeg kamina. Šarene božićne čarape koje čekaju da se napune, vesele lampice, aranžman od borovih grančica ili božikovine ukrašen vrpcama te orašar koji kao da čuva stražu… Sve su to draži i dio božićne bajke koja će ugrijati srca svih onih koji postanu dio vašeg slavlja.