Smatrate da je došlo vrijeme za promjenu i preuređenje? Zašto onda ne biste obratili pozornost na vlastiti dom i malo ga osvježili? Podignite oči i razmislite je li vam bijela boja stropa stvarno toliko zanimljiva. Ako odugovlačite s odgovorom, onda je došlo vrijeme za promjene. Stoga zaboravite bijelu jer postoji toliko boja koje biste mogli isprobati! Možda će vas naše ideje nadahnuti i inspirirati.  

Protuteža bijeloj

Potpuna suprotnost bijeloj boji je crni strop. On stvara dojam luksuza, interijeru daje notu plemenitosti i elegancije. Crna u interijeru razmiče granice prostora i sobi daje dubinu. Kod odabira ove boje, trebate paziti da ostalo uređenje sobe odgovara općem dojmu odabranog stila i uključuje naglašene raskošne elemente.
potkrovlje.hr boje stropa 002

Proširite granice

Nijanse ružičaste ustaljeno se smatraju djevojačkim bojama. To je logičan izbor za nježne djevojčice, ali ne mora biti neko neosporivo pravilo. Probajte obojiti u nijansu ružičaste strop i u drugim sobama, kao što su gostinjska soba ili dnevni boravak, i stvorite senzualnu atmosferu u svom domu. Kod ovog odabira posebno pripazite na boju zidova. Kod ružičastog stropa, harmonično izgledaju zidovi obojeni u nijanse bež, plave ili smeđe pa s njima sigurno nećete pogriješiti. Prirodne kombinacije, poput ružičaste i zelene djeluju uravnoteženo.
potkrovlje.hr boje stropa 003

Sunčano i optimistično

Proljetno i veselo izgledat će prostorija u kojoj dominira žuta boja stropa. Nju biraju optimistične i kreativne osobe, koje promjene doživljavaju kao jednu od svakodnevnih pojava. Njihova radoznalost nadahnjuje. Sve u svemu, zašto bi plafon trebao biti baš bijel? Ostavite tu boju za zidove, a za strop je žuta idealna.
potkrovlje.hr boje stropa 004

Umjetničko djelo

Kod uređenja stropa nije obvezno obojiti cijelu površinu. Dovoljno je naći idealnu ravnotežu pa vam za to treba i posve drugačiji pristup. Isprobajte crtanje apstraktnih motiva i uvjerite se da će ono u vašem potkrovlju stvoriti dojam modernog uređenja i neponovljivog posebnog stila.
potkrovlje.hr boje stropa 005