Smatrate da je došlo vrijeme za promjenu i preuređenje? Zašto onda ne biste obratili pozornost na vlastiti dom i malo ga osvježili? Podignite oči i razmislite je li vam bijela boja stropa stvarno toliko zanimljiva. Ako odugovlačite s odgovorom, onda je došlo vrijeme za promjene. Stoga zaboravite bijelu jer postoji toliko boja koje biste mogli isprobati! Možda će vas naše ideje nadahnuti i inspirirati.  

Protuteža bijeloj

Potpuna suprotnost bijeloj boji je crni strop. On stvara dojam luksuza, interijeru daje notu plemenitosti i elegancije. Crna u interijeru razmiče granice prostora i sobi daje dubinu. Kod odabira ove boje, trebate paziti da ostalo uređenje sobe odgovara općem dojmu odabranog stila i uključuje naglašene raskošne elemente.
Strop u boji? Zašto ne! 6

Proširite granice

Nijanse ružičaste ustaljeno se smatraju djevojačkim bojama. To je logičan izbor za nježne djevojčice, ali ne mora biti neko neosporivo pravilo. Probajte obojiti u nijansu ružičaste strop i u drugim sobama, kao što su gostinjska soba ili dnevni boravak, i stvorite senzualnu atmosferu u svom domu. Kod ovog odabira posebno pripazite na boju zidova. Kod ružičastog stropa, harmonično izgledaju zidovi obojeni u nijanse bež, plave ili smeđe pa s njima sigurno nećete pogriješiti. Prirodne kombinacije, poput ružičaste i zelene djeluju uravnoteženo.
Strop u boji? Zašto ne! 7

Sunčano i optimistično

Proljetno i veselo izgledat će prostorija u kojoj dominira žuta boja stropa. Nju biraju optimistične i kreativne osobe, koje promjene doživljavaju kao jednu od svakodnevnih pojava. Njihova radoznalost nadahnjuje. Sve u svemu, zašto bi plafon trebao biti baš bijel? Ostavite tu boju za zidove, a za strop je žuta idealna.
Strop u boji? Zašto ne! 8

Umjetničko djelo

Kod uređenja stropa nije obvezno obojiti cijelu površinu. Dovoljno je naći idealnu ravnotežu pa vam za to treba i posve drugačiji pristup. Isprobajte crtanje apstraktnih motiva i uvjerite se da će ono u vašem potkrovlju stvoriti dojam modernog uređenja i neponovljivog posebnog stila.
Strop u boji? Zašto ne! 9