Kontrola osvjetljenja nužna je kako bismo osigurali dovoljnu količinu svjetla za čitanje i slobodne aktivnosti, zamračili prostor za počinak, spriječili odsjaj prilikom gledanja televizije ili rada na kompjutoru i postigli ugođaj privatnosti u spavaćoj sobi i kupaonici.

Nakon što smo ugradnjom kvalitetnog krovnog prozora osigurali osnovne funkcije – osvjetljenje prostorija, provjetravanje, toplinsku i zvučnu zaštitu, zaštitu od atmosferskih utjecaja, prekomjerne insolacije te sigurnost, možemo se posvetiti kreiranju idealne unutarnje klime i ugodne atmosfere u svom domu.

Platneno sjenilo, u velikom izboru nijansi i dekorativnih rješenja, dovest će difuzno svjetlo i omekšati prostor te smanjiti odsjaj, a nekim rješenjima, po potrebi, i potpuno zamračiti prostor.

Podešavanje količine svjetla u prostoriji moguće je ugradnjom unutarnjih sjenila koja će, pravilnim odabirom, oplemeniti svaki ambijent. Platneno sjenilo, u velikom izboru nijansi i dekorativnih rješenja, propustit će difuzno svjetlo te omekšati prostor i smanjiti odsjaj, a nekim rješenjima, kad je potrebno, i potpuno zamračiti prostoriju.

 • UNUTARNJA ROLO sjenila sprečavaju odbljesak upadne sunčeve zrake, prigušuju svjetlo koje ulazi u sobu i daju osjećaj privatnosti. Količina propuštene svjetlosti, naravno, ovisi i o odabranoj boji tkanine, a dostupno je 15 različitih nijansi i dezena. Sjenilo se može zaustaviti u bilo kojoj poziciji.
Što sve morate znati o sjenilima? 11
 • OSNOVNA ROLO SJENILA S KUKICAMA, za razliku od prethodno opisanih, regulira količinu svjetla ručnim pozicioniranjem screena u tri položaja fiksiranim kukicama na bočnoj strani prozorskog krila. Ova su sjenila dostupna u četiri standardne boje.
Što sve morate znati o sjenilima? 12
 • UNUTARNJE ŽALUZINE idealne su za vlažne prostorije – kuhinje i kupaonice. Lamele od lakiranog aluminija u devet boja vodootporne su i lako ih je održavati čistima. Količina svjetla regulira se, ručno ili daljinskim upravljanjem, podizanjem i spuštanjem te rotacijom lamela pod željenim kutom.
Što sve morate znati o sjenilima? 13
 • SIESTA SJENILA ne propuštaju svjetlost pa u potpunosti zamračuju prostor u bilo koje doba dana, bez obzira na boju tkanine od koje su izrađena, što ih čini pogodnima za spavaće i dječje sobe.
Što sve morate znati o sjenilima? 14
 • PLISIRANA SJENILA raspršuju blago svjetlo u prostoru i daju osjećaj ugode i privatnost. Zbog svoje estetske vrijednosti te 20 dostupnih boja i dezena pogodna su za ugradnju u dnevnom boravku, radnom prostoru, ali i u kupaonici. Količina svjetla regulira se fleksibilnim zaustavljanjem u bilo kojoj poziciji.
  •  

  Što sve morate znati o sjenilima? 15
  • KOMBINACIJA 2 u 1 sastoji se od dva sjenila – jedno ima funkciju potpunog zamračivanja, a drugo, izrađeno od plisirane bijele tkanine, lagano zasjenjuje i propušta difuzno svjetlo tijekom cijelog dana.
   •  

   Što sve morate znati o sjenilima? 16
   • ENERGETSKA SJENILA izrađena su od dvostruke plisirane tkanine za zamračivanje koja poboljšava izolaciju. Ova su sjenila dostupna u 12 boja. Preporuka je ugraditi ih u prozore u spavaonicama, dječjim i radnim sobama jer imaju mogućnost fleksibilnog pozicioniranja u prozoru.
    •  

    Što sve morate znati o sjenilima? 17
    • RIMSKA SJENILA prava su estetska poslastica. Prilagođen ugradnji u krovni prozor, rimski način nabiranja zastora sa svojim horizontalnim preklopima tekstila iznimno je dekorativan i čini prostor posebno ugodnim i atraktivnim. Izbor od 20 različitih boja, tekstura i efekata, u prirodnim tonovima – od bijele, bež, krem, boje pijeska, srebrnosive do boje cappuccina, čokolade i crne – u svoj ljepoti klasičnog tkanja različite propustljivosti svjetla i decentnog printa te iznimno lijepe i nenametljive čipke zadovoljit će i najistančaniji ukus.
     •  

     Što sve morate znati o sjenilima? 18