Soba za mlade u potkrovlju vedra je transformacija mračnog tavana uz kombinacije Velux krovnih prozora i fiksnih elemenata.

Tavanski prostori često su zapostavljeni dijelovi većine kuća. No pravim kreativnim rješenjima mogu postati prekrasne prostorije u kojima ćete voljeti provoditi vrijeme.

Pravi primjer odlične iskorištenosti tavana ova je prostrana i svjetlom okupana soba za mlade. Kombinacijom boja i dnevnom svjetlošću, nekada zapušten i ogoljen tavan postao je prava oaza. Uz postojeći centralni prozor uklopljeno je šest velikih krovnih prozora. Strateški postavljeni na dvije strane, propuštaju svjetlost kroz čitav dan, a noću pružaju prekrasan pogled na zvjezdano nebo.

Tri prozora s donjom ručkom otvaraju se na vanjsku stranu čime se dobiva na praktičnosti i funkcionalnosti prostora. Na taj je način omogućen panoramski pogled, a fiksnim krovnim elementima ispod njih pogled je dodatno proširen.

Soba za mlade - svijetla i vedra s Velux rješenjima 2

U dizajn ove spavaće sobe za mlade uklopljene su i postojeće grede koje naizgled spajaju dva kosa zida i čine odličnu cjelinu. Njihovim bojenjem u svjetliju nijansu prostor je naizgled dobio na visini, a blagim kontrastom prema bijelim zidovima djeluju poput dekoracije. Također, ujednačavanjem boja stropnih greda i podnih obloga dobivena je sinergija prostora koja se savršeno nadopunjuje s bojama na zidovima.

Minimalističkim, ali funkcionalnim uređenjem dobiven je odličan protok zraka te praktičnost prostora. A kontrastnim zidom u zelenoj boji postignuta je dinamičnost prostora. Stoga je ovaj nekada zapušten tavanski prostor postao idealna soba za mlade kojima je potrebna doza privatnosti i odvojenosti.

Soba za mlade - svijetla i vedra s Velux rješenjima 3
Soba za mlade - svijetla i vedra s Velux rješenjima 4
potkrovlje.hr_velux_soba-za-mlade_001
potkrovlje.hr_velux_soba-za-mlade_002
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr_velux_soba-za-mlade_001
potkrovlje.hr_velux_soba-za-mlade_002
previous arrow
next arrow