potkrovlje.hr_soba_iz_snova_001
Prije i poslije

Soba iz snova za mladog penjača

Zaigrana djeca trebaju puno prostora za igru i druženje s prijateljima, a ova ga je obitelj pronašla pod samim krovom. Vrlo maštovito derutni tavan preuredili su u prostranu dječju sobu, ujedno i igraonicu, prepunu tople dnevne svjetlosti. Tako je nastala soba iz snova za njihovog malog penjača.

Carstvo najmlađih članova obitelji mora biti prostrano. Aktivni su tijekom cijelog dana, neumorno skaču i traže još više prilike za fizičku aktivnost. Umjesto da dijete odvodi u igraonice, ova je obitelj odlučila svom mališanu urediti prostor koji će moći koristiti kad god mu se prohtije. Inspirirani njegovom ljubavlju prema slobodnom penjanju, na jedan ravni i jedan kosi zid preuređenog potkrovlja napravili su zid za malog penjača koristeći piramide i volumene živih boja na nježnoj žutoj podlozi.

Noseća greda koja presijeca prostor u gornjem dijelu na pola također je iskorištena u svrhu igre za penjanje pomoću užeta. Pod ispod prostora za penjanje osiguran je strunjačama koje će spriječiti ozljede prilikom padova kojih će zasigurno biti. 

potkrovlje.hr_soba_iz_snova_002   

Zapušteni tavanski prostor koji je služio kao skladište davno zaboravljenih i nepotrebnih stvari dobio je novo ruho svijetlih boja i čistih linija, funkcionalni otvoreni prostor kojim dominiraju atraktivni krovni prozori promišljeno smješteni na poziciju koja omogućuje pregršt dnevnog svjetla tijekom cijelog dana. Kombinacija krovnih prozora s donjim otvaranjem i fiksnih krovnih elemenata omogućuje uz maksimalnu količinu dnevne svjetlosti u svakom kutku prostora i puno svježeg zraka ovoj dječjoj sobi.

Nježni tonovi zidova i namještaja te svakog detalja dodaju prostoru koji kvadrat više. Pomno odabrani komadi namještaja uklapaju se u zabavno-sportsku atmosferu prostorije te ne zauzimaju prostora više no što je potrebno te pružaju idealne pozicije za odmor i spremanje stvari ili bolje reći igračaka, kojih nikad dosta.

No Comments

    Leave a Reply