Z aigrana djeca trebaju puno prostora za igru i druženje s prijateljima, a ova ga je obitelj pronašla pod samim krovom. Vrlo maštovito derutni tavan preuredili su u prostranu dječju sobu, ujedno i igraonicu, prepunu tople dnevne svjetlosti. Tako je nastala soba iz snova za njihovog malog penjača.

Carstvo najmlađih članova obitelji mora biti prostrano. Aktivni su tijekom cijelog dana, neumorno skaču i traže još više prilike za fizičku aktivnost. Umjesto da dijete odvodi u igraonice, ova je obitelj odlučila svom mališanu urediti prostor koji će moći koristiti kad god mu se prohtije. Inspirirani njegovom ljubavlju prema slobodnom penjanju, na jedan ravni i jedan kosi zid preuređenog potkrovlja napravili su zid za malog penjača koristeći piramide i volumene živih boja na nježnoj žutoj podlozi.

Noseća greda koja presijeca prostor u gornjem dijelu na pola također je iskorištena u svrhu igre za penjanje pomoću užeta. Pod ispod prostora za penjanje osiguran je strunjačama koje će spriječiti ozljede prilikom padova kojih će zasigurno biti.

potkrovlje.hr soba iz snova 002

Zapušteni tavanski prostor koji je služio kao skladište davno zaboravljenih i nepotrebnih stvari dobio je novo ruho svijetlih boja i čistih linija, funkcionalni otvoreni prostor kojim dominiraju atraktivni krovni prozori promišljeno smješteni na poziciju koja omogućuje pregršt dnevnog svjetla tijekom cijelog dana. Kombinacija krovnih prozora s donjim otvaranjem i fiksnih krovnih elemenata omogućuje uz maksimalnu količinu dnevne svjetlosti u svakom kutku prostora i puno svježeg zraka ovoj dječjoj sobi.

Nježni tonovi zidova i namještaja te svakog detalja dodaju prostoru koji kvadrat više. Pomno odabrani komadi namještaja uklapaju se u zabavno-sportsku atmosferu prostorije te ne zauzimaju prostora više no što je potrebno te pružaju idealne pozicije za odmor i spremanje stvari ili bolje reći igračaka, kojih nikad dosta.

potkrovlje.hr soba iz snova 001 1
potkrovlje.hr soba iz snova 002
potkrovlje.hr_dizajniranje_umjetnim_svjetlom_009
potkrovlje.hr_dizajniranje_umjetnim_svjetlom_010
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr_dizajniranje_umjetnim_svjetlom_009
potkrovlje.hr_dizajniranje_umjetnim_svjetlom_010
previous arrow
next arrow