Posljednjih nekoliko godina skandinavski stil življenja proširio se na gotovo cijeli svijet i ljudi se masovno inspiriraju ovim jednostavnim životnim stilom punim malih zadovoljstava i savršenih trenutaka ulovljenih u vremenu. Taj jedinstveni stil polako se uvukao u domove i potkrovlja i dao im poseban topli štih, kombinaciju mekanih materijala, čupavih dekica, toplog drva i sivkastih tonova inspiriranih vodama Baltičkog mora.

JEDNOSTAVNOST

SKANDINAVSKI STIL 6

Najveća odlika ovog stila je jednostavnost, stoga ukoliko ga planirate unijeti u vaše potkrovlje oslonite se na neutralnu paletu tonova. Ako birate bijele i sive tonove kao primarne, onda neka drveni komadi budu od nekog svijetlog drva, a ako preferirate zemljane tonove, neka drveni komadi budu tamniji. Što se tiče dekoracija, svedite ih na minimum. Nekoliko jastučića i dekica u neutalnim tonovima, poneka biljka i posuda s voćem bit će sasvim dovoljni. Na zid možete objesiti neku efektnu crno-bijelu fotografiju ili citat.

SAVRŠENI SPOJ

SKANDINAVSKI STIL 7

Već je općepoznato da se skandinavski stil javno voli s industrijskim detaljima. Obogatite dom nekim detaljem poput ogoljene retro rasvjete, stolića s kotačima ili stolica sa žičanim detaljima kako biste dali vašem skandinavski uređenom domu poseban ugođaj. I na kraju se prepustite uživanju u kućnoj atmosferi, uz dobru knjigu i topli napitak.