Naziv ovog sjenila svima je znani španjolski pojam koji opisuje ranoposlijepodnevni drijemež nakon ručka. Nakon objeda osjećaj pospanosti odgađa aktivnosti za neko pogodnije vrijeme pa valja otpočinuti sat do dva. Ili tri. Ovo je dobrodošli predah opjevan u pjesmama, oslikan u likovnoj umjetnosti i obilježje je mediteranskog podneblja. Vrelina ljetnog dana koja otapa asfalt nije pravo vrijeme za rad nakon laganog ručka i čaše vina. Radne obveze pričekat će popodnevne sate, a društveni život produžit će se do dugo u noć. Danas možda tek starija populacija južne Europe živi za svoj popodnevni počinak, ali asocijacija na podnevnu pauzu kod kuće u krugu obitelji i lagano drijemanje dok mine žega dobro nam je poznata.
Siesta sjenilo 9

Eto, to nam osigurava Siesta sjenilo! Potpunu svjetlonepropusnost za najtoplijeg ljetnog dana i zamračivanje prostorije nužno za okrjepljujući popodnevni odmor. Svoju primjenu ovo sjenilo ima u spavaćim i dječjim sobama pa čak i kućnim kinima, ne samo zbog zaustavljanja prodora podnevnog nego i mjesečine, ulične rasvjete i svih vrsta svjetlosnog onečišćenja kojemu smo sve više izloženi.

Siesta sjenilo 10

Osim potpunog blokiranja svjetlosnog zračenja, navučeno sjenilo djelotvorno umanjuje i toplinsko zračenje kroz ostakljene površine krovnog prozora, poboljšavajući izolaciju za 20 posto. Reflektirajući aluminijski premaz na vanjskoj strani ljeti odbija sunčeve zrake, dok ih zimi akumulira čuvajući toplinu doma.

Materijal sjenila je poliesterska tkanina bez štetnih sastojaka s OEKO-TEX® certifikatom prema strogim međunarodnim normama za zaštitu zdravlja. Kućište, bočne vodilice i ručkice su iz anodiziranog aluminija u prirodnoj boji.
Siesta sjenilo 11

Gusta tkanina lagano klizi po vodilici i zaustavlja se u željenom položaju. Rubovi su potpuno zabrtvljeni i čitav prostor je zamračen u bilo koje doba dana, bez obzira radi li se o svijetlim ili tamnim tonovima tkanine. Veliki izbor od 24 boje pruža vam mogućnost odabira odmah dostupne bijele, bež i tamnoplave ili trendi vedrih i jarkih nijansi žute, oker, narančaste, crvene i svijetlozelene do mrkih i zagasitih ljubičastih, smeđih, sivih, maslinastozelenih i crnih tonova. Za dječje sobe namijenjena su još i sjenila s motivima iz Disneyjevih crtića za najmanje ili Star Wars serijala za malo starije svemirske pustolove.​

Siesta sjenilo 12

Upravljanje sjenilom može biti ručno za niže ugrađene krovne prozore, a za one koji nisu nadohvat ruke pripomoći će šipka za lakše upravljanje. Za prozore koji su izvan dosega, ali i za visoku stambenu udobnost svih krovnih prozora u domu preporučuje se ugradba elektroinstalacije i povezivanje u VELUX INTEGRA® sustav automatskog upravljanja prozorima, sjenilima i roletama na električni pogon. Dodirom daljinskog upravljača spuštanje i podizanje sjenila moguće je iz bilo kojeg kutka sobe. Sjenilima na solarno napajanje također se upravlja pomoću daljinskog upravljača na standardnu bateriju, a ožičenje sa spajanjem na elektroinstalaciju nije potrebno.

Siesta sjenilo 13
Tek nekoliko minuta potrebno je za ugradbu sjenila na krovni prozor prema detaljnim PICK&KLICK® uputama, ako znamo veličinu i tip VELUX krovnog prozora.
A potom… Lijeno ćemo navući sjenilo i povući se u mir svoje odaje. I sve objasniti tek jednom riječju: Siesta!
Siesta sjenilo 14