Samislite da se svako jutro budite u suncem okupanoj sobi s prekrasnim pogledom zbog kojeg se odmah poželite ustati umjesto da odgađate alarm. Želja je to većine ljudi kojima je ustajanje najveći problem u danu. No kada živite u prekrasnom sunčanom prostoru, jedva čekate novi dan kako biste uživali u pogledu koji se pruža s vašeg prozora. Sve će vam to pružiti spavaća soba u potkrovlju.

Potkrovlja su odličan prostor za spavaću sobu što pokazuje ova konkretna transformacija tipičnog tavanskog prostora, koji je uglavnom služio za odlaganje suvišnih stvari, u prekrasnu spavaću sobu prepunu prirodne sunčeve svjetlosti. Iskorišten je svaki milimetar prostora. Vlasnik je prepoznao potencijal nedovršenih zidova, s otvorenim pogledom na cijevi i u potpunom mraku i pretvorio ga u svojevrsni privatni ekskluzivni spa centar koji garantira odlično raspoloženje svakome tko boravi u njemu. Prostrana površina tik ispod izvora prirodnog svjetla idealno je mjesto za podlogu za jutarnje vježbanje i istezanje, trenutke pripreme za novi užurbani radni dan ili minute posvećene sebi.
Savršenstvo buđenja u potkrovlju 5
Prilikom preuređenja, instalacije su strateški skrivene u zidove koji su obojeni u bijelu i laganu zelenu nijansu, čime je prostor dobio dodatnu svježinu. No prava je promjena učinjena ugradnjom velikih prozora sa središnjim ovjesom koji su čitav prostor napunili svjetlošću i učinili ga prozračnim. Postavljanjem kreveta nasuprot prozoru, vlasnik ove prekrasne sobe ujutro se budi uz prekrasno sunce, a navečer ga zvijezde prate na spavanje. Udobnosti ovog prostora pridonosi odličan protok zraka koji ujutro razbuđuje i priprema za užurbane dnevne obaveze. Kombinacijom boja i minimalističkim uređenjem prostor je dobio opuštajuću i smirujuću notu koja je iznimno bitna za spavaće sobe.
Šarmantni kosi zidovi, veliki prozori i prozračnost osvojit će čak i one koji životu u potkrovlju uvijek pronađu neki prigovor. Ovaj će prostor bez iznimke svakoga napuniti pozitivnom energijom i dati poticaja za brigu o sebi, što doprinosi i ukupnom zdravlju.
Jutarnje svjetlo čini nam dobro, a u prostoru koncipiranom na način da se ono što više iskoristi, dobrobiti su tim veće. Jedno od istraživanja provedenih posljednjih godina o povezanosti danjeg svjetla i dnevnog ritma utvrdilo je kako izlaganje jutarnjoj svjetlosti, posebno od 6 do 8 sati, smanjuje rizik od brojnih zdravstvenih tegoba poput depresije ili promjena raspoloženja, pa čak i od srčanog udara.
Savršenstvo buđenja u potkrovlju 4
Savršenstvo buđenja u potkrovlju 5
potkrovlje.hr_-velux_preuredjenje_001
potkrovlje.hr_-velux_preuredjenje_002
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr_-velux_preuredjenje_001
potkrovlje.hr_-velux_preuredjenje_002
previous arrow
next arrow