Trebate više prostora, ali ne možete si priuštiti preseljenje u veću kuću ili stan? Ili želite svoju kuću prodati po boljoj cijeni? Na raspolaganju vam je nekoliko opcija kako biste svoj dom učinili ugodnijim i vrjednijim, a mi vam u nastavku donosimo one najpraktičnije. 

Naravno, ono što ne možete promijeniti je lokacija ili orijentacija vaše kuće. Ali, zato svoj dom možete renovirati. Dopustite nam da vam pokažemo nekoliko jednostavnih trikova koji doista mogu napraviti značajnu razliku. Zapravo, riječ je o savjetima koje možete primijeniti jako brzo, a dostupni su svima jer su i vrlo povoljni. 

Novi krovni prozori na obiteljskoj kući u Samoboru

Odabir boja, namještaja, obloga

Primjerice, ako zidove obojite svijetlim bojama, prostor će vizualno izgledati prostranije, a tako ćete dobrim dijelom prikriti i razne nedostatke. Jeste li znali da ‘čist’ izgled svijetlih zidova može povećati cijenu stambenog prostora, budući da tako izgleda svjetlije i svježije, a to u konačnici doprinosi i boljoj atmosferi u domu?  

Svijetli tonovi u interijeru za veći dojam prostora

S druge strane, u postizanju dojma prostranosti može pomoći i namještaj. Tako, na primjer, niski komadi namještaja stvaraju osjećaj veće visine prostora. To je posebice važno u prostorima ispod kosih zidova u potkrovlju, a ako namještaj razmjestite po cijeloj dužini prostorije, stvorit ćete dojam šireg prostora. 

Moderni open space dnevni boravak

Povećanje životnog prostora – potkrovlje na vidiku!

Uređenje potkrovlja povećat će vaš dom bez potrebe za preseljenjem. Osim toga, taj će zahvat donijeti i veliku dodanu vrijednost vašoj nekretnini

Ako se odlučite za adaptaciju potkrovlja, prvo pitanje koje se nameće jest u kojem smjeru se širiti – u širinu ili u visinu? Ako se odlučite ići u širinu, mijenjat će se i izgrađena površina kuće, a nije sigurno da će veličina parcele u svim slučajevima omogućiti gradnju. No, moguće je proširiti se i prema gore, prema krovu. 

Ta opcija nudi vam dvije mogućnosti: ili ćete u potkrovlju napraviti zasebni stan ili će se površina donje razine povećati zajedničkim otvaranjem razina. Obje varijante imaju svoje prednosti i izvrsne su za povećanje prostora, pitanje je samo koja vam se više sviđa.

Adaptacija malog potkrovlja

Imajte na umu da adaptacije i prenamjene potkrovlja, uz dodatni životni prostor, dodaju i dugoročnu vrijednost vašem domu. Ne zaboravite napraviti toplinski pregled kuće, pomoću kojega se može mapirati toplinska izolacija u zatvorenim objektima. Zahvaljujući tako dobivenim informacijama, možete izbjeći stvaranje plijesni i kondenzaciju te možete odrediti mjesto i opseg očekivanog gubitka topline.

Veliki krovni prozori u novo adaptiranom potkrovlju obiteljske kuće

Prozor u svijet

Ugradnja VELUX krovnih prozora vašem će potkrovlju dati prostraniji izgled, a u njega će ulaziti i svjetlost i svjež zrak. Krovni prozori neće samo povećati vrijednost vašega doma, već i kvalitetu vašega života u njemu. Zamjena prozora također može učiniti razliku svojom značajno boljom izolacijom, što će rezultirati i manjim računima za grijanje, a kuća s manjim režijskim troškovima uvijek vrijedi više. Jeste li znali da se ugradnjom suvremenih krovnih prozora može postići poboljšanje energetske učinkovitosti za 2 ili 3 kategorije?

No, ako vam se to čini kao prevelik zalogaj, uvijek možete vaše stare prozore opremiti unutarnjim i/ili vanjskim roletama i sjenilima i tako im dodati malo života. VELUX energetska sjenila za zamračivanje pomažu kontrolirati dnevnu svjetlost i izoliraju vaš dom, pružajući do 25% izolacije tijekom cijele godine, a to, priznat ćete, nije zanemarivo!

Moderno uređen stan u potkrovlju

Nove podne obloge

Zamjena podnih obloga je ulaganje koje će također donijeti novu vrijednost vašem domu i to na više razina. Ako planirate manje ili veće ulaganje, i to ne samo u kuću već i u njezin neposredni okoliš, ovo će biti pun pogodak. Jedan od najboljih poteza je popločenje, budući da je to estetski možda najbolje, najlakše i najimpresivnije rješenje za uređenje prilaznih putova i nogostupa. Osim toga, tako ćete otkloniti i čitav niz problema koja na tim dijelovima okućnice mogu nastati. 

Na popločenim površinama nije potrebno kositi travu, ne moramo brinuti o tome hoće li se skupljati voda te hoće li se u kišnim razdobljima stvoriti blato. Popločeni prilazni putevi omogućuju vožnju, pa i većim vozilima čak i nakon jakih kiša.

 

Toplinska izolacija

Nakon stručno izvedene toplinske izolacije fasade, i zimi i ljeti moguće je postići maksimalnu unutarnju udobnost, uz mnogo manju potrošnju energije. To ne znači da više nećete morati grijati vaš dom, ali trošit ćete znatno manje energije nego prije izolacije, a smanjeni režijski troškovi dugoročno će vam vratiti iznos uložen u toplinsku izolaciju

Veliki krovni prozori na obiteljskoj kući u Sloveniji
Zamjena krovnih prozora

Iskoristite naše savjete i stvorite kvalitetu i vrijednost kakvu zaslužujete! Želimo vam puno uspjeha!

Uređenje sobe u potkrovlju u bež tonovima
Novi krovni prozori na obiteljskoj kući u Samoboru
Svijetli tonovi u interijeru za veći dojam prostora
Moderno uređeni open space dnevni boravak
Adaptacija malog potkrovlja
Veliki krovni prozori u novo adaptiranom potkrovlju obiteljske kuće
Moderno uređen stan u potkrovlju
Veliki krovni prozori na obiteljskoj kući u okolici Ljubljane
Zamjena krovnih prozora
svijetli-tonovi-u-potkrovlju
kako-povecati-vrijednost-nekretnine
uredenje-interijera-u-svijetlim-tonovima
povecanje-vrijednosti-nekretnine-uredenje-interijera
savjeti-za-uredenje-potkrovlja
kako-povecati-zivotni-prostor
rolete-sjenila-za-bolju-energetsku-ucinkovitost
veliki-krovni-prozori-obiteljska-kuca
zamjena-krovnih-prozora-za-bolju-energetsku-ucinkovitost
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
svijetli-tonovi-u-potkrovlju
kako-povecati-vrijednost-nekretnine
uredenje-interijera-u-svijetlim-tonovima
povecanje-vrijednosti-nekretnine-uredenje-interijera
savjeti-za-uredenje-potkrovlja
kako-povecati-zivotni-prostor
rolete-sjenila-za-bolju-energetsku-ucinkovitost
veliki-krovni-prozori-obiteljska-kuca
zamjena-krovnih-prozora-za-bolju-energetsku-ucinkovitost
previous arrow
next arrow