Poseban ugođaj u interijeru daju izrazito dekorativna rimska sjenila koja zasjenjuju prostor propuštajući malu količinu svjetlosti i stvarajući ugodnu atmosferu meko oblikovanih sjena. Zbog svojeg specifičnog načina nabiranja, namijenjena su moderno uređenim prostorima dnevnog boravka, blagovaonice ili radne sobe.
Rimska sjenila 1
Rimsko sjenilo za krovni prozor podizanjem ili spuštanjem formira redove urednih horizontalnih nabora koji se preklapaju dajući različite svjetlosne efekte. U ušitke u tkanini uvlače se plastične šipke koje lagano klize po bočnim vodilicama i tako drže platno napetim pokrivajući čitav okvir prozora ili nabranim tako da propusti potrebnu količinu dnevnog svjetla. Jednostavno ručno pomicanje zastora i zaustavljanje u željenom položaju štiti od sunca i pogleda. Sjenilo nije pričvršćeno ni za gornji niti donji rub prozora, što omogućuje slobodu namještanja, a ručkica za upravljanje postavlja se na gornju ili donju letvicu za lagano podizanje i spuštanje platna. Za krovne prozore ugrađene na većoj visini, sjenilo se pokreće pomoću šipke i adaptera.
Rimska sjenila 2
Originalne tkanine u 20 boja i tekstura s različitom propusnosti svjetla dostupne su od standardnog tkanja do iznimno lijepog čipkastog dezena ili nježnog printa. Privlačni nazivi tkanina – ukusno bijela, bež, siva ili cappuccino, olujno bež, olujni i beskrajni pijesak, kišno bež, nevjerojatno bež, stilski srebrna – najbolje opisuju ton i dojam koji sjenilo postiže u interijeru.
Rimska sjenila 3

Prirodne, oku ugodne boje od bijele, bež, pješčane, sive, srebrne, smeđe, cappuccino, čokoladne do crne pružaju različiti stupanj zasjenjenja. Klasično tkanje sa zadebljanim vidljivim nitima, igra različite gustoće tkanja i prozračni svjetlopropusni uzorci poput bijelog lišća ili origami bijele stvaraju različite efekte i mogu se prilagoditi svakom ukusu i željenom stilu uređenja.

Grafika na tkaninama koja prati nabore inspirirana je sunčevom svjetlošću na nebu u različito doba dana – od zore u modrim tonovima preko jarko žutog podnevnog svjetla do popodnevnih rumenih tonova pred zalazak sunca.​

Rimska sjenila 4

Sve vrste rimskih sjenila lako se ugrađuju na unaprijed postavljene nosače prema PICK&KLICK® uputama, a ugradba traje svega nekoliko minuta.​

Rimska sjenila 5
Jednako tako jednostavno je i njihovo održavanje, tkanina se može skinuti radi lakšeg čišćenja ili po potrebi zamijeniti novom koja donosi novu čaroliju u prostoru.