Potkrovlja su idealni prostori koje možete urediti u stilu prekrasne francuske Provanse. Romantičan i prirodan, ovaj stil inspiriran je mirisnim poljima lavande, maslinicima i prostranim vinogradima. U svako će potkrovlje unijeti dašak Mediterana i topline.

Provansa u potkrovlju 9
Kada uređujete interijer nadahnut Provansom, posebnu pažnju posvetite materijalima koje koristite. Neka osnova vašeg doma postanu drvo i kamen. Također, iskoristite blagodati koje vam potkrovlja nude i neka vam drvene grede kojima ona obiluju postanu glavni detalj. Pri odabiru podnih obloga vodite se tipičnim seoskim domovima i njihovim podovima od punog drva. Zidove slobodno ogolite do kamena i cigli jer ćete na taj način dobiti pravi rustikalni štih Provanse.
Provansa u potkrovlju 10
Neka bijela i smeđa budu osnovne boje koje ćete koristiti, a šarenilo Provanse istaknite raznobojnim detaljima. Vaze od terakote u koje ćete posaditi male grmove lavande bit će odličan centralni dekor. Namještaj od punog drva neka djeluje oštećeno i kao da je dugo korišten kako biste dočarali rustikalnost ovog stila.
Provansa u potkrovlju 11
Maksimalno iskoristite čari potkrovlja kada je ovaj način uređenja interijera u pitanju te slobodno ogolite cijevi u kupaonici. No ako niste sigurni kada su izložene cijevi u pitanju, neka vam zidovi budu obloženi bijelim pločicama. Kupaonski elementi također neka budu od punog drva i tamnijih nijansi koje će razbiti svijetla sanitarija.
Provansa u potkrovlju 12
No centralno mjesto vašeg doma neka postane kuhinja u koju ćete najbolje uklopiti inspiraciju Provanse. Povješano brončano posuđe i detalji od terakote izloženi na starinskim elementima najbolje će dočarati ovu francusku pokrajinu. Za potpunost ovog stila svakako će biti zaslužni kamini ili peći na drva koji će unijeti posebnu toplinu u vaš dom.
Provansa u potkrovlju 13