Dugo očekivano proljeće napokon je stiglo i vaše potkrovlje žudi za novim idejama i dekoracijama. Pa tako nakon detaljnog proljetnog čišćenja toplo preporučujemo da se upustite u neki kreativni projekt koji će vašem domu podariti potpuno novu svježinu i stvoriti nezaboravan ugođaj za vas, ali i sve vaše drage osobe.

Cvjetne košarice

Proljetni DIY projekti 6
Jedno od klasičnih, ali i omiljenih rješenja su košarice pune šarenog svježeg cvjeća. Možete se odlučiti tek za jednu vrstu ili kombinirati više njih, izbor je na vama. Sve što trebate jest košara, cvjećarska spužva, svježe cvjeće te mahovina kojom ćete popuniti praznine između cvijeća i sakriti cvjećarsku spužvu od pogleda. A kao završni dodir oko ručke na košari svežite ukrasnu vrpcu.

Neobična vaza

Proljetni DIY projekti 7
Obične staklene i keramičke vaze pomalo su izašle iz mode. Budite maštoviti i kreativni te se okušajte u izradi neobične verzije načinjene od plastičnih epruveta koje se sakrili za komada kore drveta. Konstrukciju zalijepite vrućim ljepilom te svežite oko nje vrpcu. A potom u epruvete zataknite omiljeno cvijeće. Zaista je posebno, zar ne?

Zabavne čestitke

Proljetni DIY projekti 8

Sigurno vam nikad dosad nije palo na pamet iskoristiti kokice kao dekorativni element. Zašto ne? Ovog proljeća zajedno s djecom možete izrađivati čestitke i slike u čast proljeću koristeći vašu omiljenu grickalicu. Na komad kartona zalijepite ili nacrtajte golo stablo koje ćete potom nadograđivati listićima i kokicama koje će u ovom slučaju glumiti cvjetiće. Krajnji rezultat će biti zbilja super i uistinu dovesti proljetnu vedrinu i smijeh u vaše potkrovlje.