Postoji mišljenje da bijela boja u uređenju interijera nalikuje na čisto platno na kojemu možete izraziti svoju kreativnost. Iskoristite sve adute ove boje i otkrijte zašto je ona tako dobra.

POVEĆAVA PROSTOR

Poznato je da bijela boja vizualno povećava prostor, male sobe vizualno čini većima, a potkrovlju s bijelim stropom omogućava dodatni osjećaj visine. Iskoristite prednosti bijele boje i prilikom uređenja malih zatvorenih prostorija poput ostave, kupaonice, hodnika i stubišta ili malih soba.
Prednosti bijele boje u uređenju potkrovlja 8

KVALITETAN MATERIJAL

Bijela boja u interijeru neće stvarati problem ako su materijali kvalitetni. Visokokvalitetni pokrovi današnjih materijala osiguravaju vam mir od nagle promjene prvobitno bijele u neku sivkastu ili žućkastu nijansu bijele. Još jedna prednost: kućna prašina na bijelom namještaju, za razliku od namještaja u nekoj drugoj boji, slabije se vidi, kao i manje uočljive ogrebotine i tragovi prstiju.

Prednosti bijele boje u uređenju potkrovlja 9

NEUTRALAN TERITORIJ

Bijela boja u uređenju prostora gotovo je jedina koja nikad ne dosadi i odlična je pozadina za isticanje elemenata i namještaja u drugoj boji. Ako ste iznenada odlučili promijeniti svoj namještaj ili naknadno urediti slobodne prostorije potkrovlja, ne morate razmišljati o tome kako će se vaše ideje uklopiti u već postojeći stil. Dodatni plus – možete mijenjati raspored namještaja kako god poželite jer bijela boja je idealna podloga za sve promjene.

Prednosti bijele boje u uređenju potkrovlja 10

ISTAKNITE PROZRAČNOST

Ako želite istaknuti svoj unikatni namještaj ili posebne dekorativne detalje, za to je bijela boja zidova idealna jer doslovno ostavlja zidove izvan pogleda, a u fokus stavlja samo omiljene postere na zidu, fotelju presvučenu patchworkom ili police žarkih boja. Osim toga, bijela boja ima svojstvo reflektiranja svjetla, što će vašem prostoru dati dodatnu prozračnost, a vama osjećaj lakoće.
Prednosti bijele boje u uređenju potkrovlja 11

OSIGURAJTE SE BIJELOM

Zahvalnost bijele boje može fascinirati i oduševiti sve koji su tek krenuli u uređenje svojeg stambenog prostora i nemaju još završenu sliku o tome kako bi sve na kraju trebalo izgledati. Stoga, osigurajte se od mogućih dizajnerskih pogrešaka prilikom uređenja i odaberite bijelu boju jer se lako uklapa u različite stilove: klasika, high-tech, shabby chic, provance, skandinavski ili engleski stil. Ako niste sigurni koji ćete materijal preferirati u uređenju, bijela boja s lakoćom se kombinira s drvom, staklom, plastikom, kamenom i opekom.
Prednosti bijele boje u uređenju potkrovlja 12
Ako ste odabrali bijelu boju za svoj dom, to ne znači da pripadate uskom krugu hrabrih koji su prihvatili ovu boju, nego ste sretni vlasnik stamenog prostora u kojem čak i boja pozitivno utječe na vaše raspoloženje. Bijela boja u kombinaciji s drugom, snažnijom bojom u stanju je napuniti vas energijom za cijeli dan.