Postoji mišljenje da bijela boja u uređenju interijera nalikuje na čisto platno na kojemu možete izraziti svoju kreativnost. Iskoristite sve adute ove boje i otkrijte zašto je ona tako dobra.

POVEĆAVA PROSTOR

Poznato je da bijela boja vizualno povećava prostor, male sobe vizualno čini većima, a potkrovlju s bijelim stropom omogućava dodatni osjećaj visine. Iskoristite prednosti bijele boje i prilikom uređenja malih zatvorenih prostorija poput ostave, kupaonice, hodnika i stubišta ili malih soba.

KVALITETAN MATERIJAL

Bijela boja u interijeru neće stvarati problem ako su materijali kvalitetni. Visokokvalitetni pokrovi današnjih materijala osiguravaju vam mir od nagle promjene prvobitno bijele u neku sivkastu ili žućkastu nijansu bijele. Još jedna prednost: kućna prašina na bijelom namještaju, za razliku od namještaja u nekoj drugoj boji, slabije se vidi, kao i manje uočljive ogrebotine i tragovi prstiju.

NEUTRALAN TERITORIJ

Bijela boja u uređenju prostora gotovo je jedina koja nikad ne dosadi i odlična je pozadina za isticanje elemenata i namještaja u drugoj boji. Ako ste iznenada odlučili promijeniti svoj namještaj ili naknadno urediti slobodne prostorije potkrovlja, ne morate razmišljati o tome kako će se vaše ideje uklopiti u već postojeći stil. Dodatni plus – možete mijenjati raspored namještaja kako god poželite jer bijela boja je idealna podloga za sve promjene.

ISTAKNITE PROZRAČNOST

Ako želite istaknuti svoj unikatni namještaj ili posebne dekorativne detalje, za to je bijela boja zidova idealna jer doslovno ostavlja zidove izvan pogleda, a u fokus stavlja samo omiljene postere na zidu, fotelju presvučenu patchworkom ili police žarkih boja. Osim toga, bijela boja ima svojstvo reflektiranja svjetla, što će vašem prostoru dati dodatnu prozračnost, a vama osjećaj lakoće.

OSIGURAJTE SE BIJELOM

Zahvalnost bijele boje može fascinirati i oduševiti sve koji su tek krenuli u uređenje svojeg stambenog prostora i nemaju još završenu sliku o tome kako bi sve na kraju trebalo izgledati. Stoga, osigurajte se od mogućih dizajnerskih pogrešaka prilikom uređenja i odaberite bijelu boju jer se lako uklapa u različite stilove: klasika, high-tech, shabby chic, provance, skandinavski ili engleski stil. Ako niste sigurni koji ćete materijal preferirati u uređenju, bijela boja s lakoćom se kombinira s drvom, staklom, plastikom, kamenom i opekom.
Ako ste odabrali bijelu boju za svoj dom, to ne znači da pripadate uskom krugu hrabrih koji su prihvatili ovu boju, nego ste sretni vlasnik stamenog prostora u kojem čak i boja pozitivno utječe na vaše raspoloženje. Bijela boja u kombinaciji s drugom, snažnijom bojom u stanju je napuniti vas energijom za cijeli dan.