Pravila o kolačićima

Sljedeća pravila odnose se na www.potkrovlje.hr i www.uredjenjepotkrovlja.hr (u daljnjem tekstu „web stranica“). Kolačić je mala datoteka sa slovima i brojevima koji se preuzimaju na uređaj (npr. tvrdi disk računala, telefon) u trenutku kada korisnik pristupa određenim web stranicama. Kolačići dozvoljavaju web stranici prepoznavanje korisnikovog uređaja i pomažu joj sačuvati informacije vezane uz vaše postavke (npr. odabrani jezik) kako ne biste trebali ponavljati odabir vaših postavki svaki put kada sa istog uređaja ulazite na stranicu. Većina web stranica koristi kolačiće.
Kako ova stranica koristi prikupljene kolačiće i informacije?

Na ovoj web stranici koriste se dva tipa kolačića:

  • Privremeni kolačići. Ovo su privremeni kolačići koji postoje samo u periodu vašeg boravka na stranici (ili preciznije, dok ne zatvorite pretraživač nakon pristupa stranici). Privremeni kolačići sesije pomažu web stranici upamtiti vaš odabir na prethodnoj stranici, kako ne biste trebali ponovno unositi iste informacije.
  • Trajni kolačići. Ovo su kolačići koji ostaju na vašem uređaju nakon posjeta našoj stranici. Ovi kolačići pomažu nam identificirati vas kao jedinstvenog posjetitelja (pohranjivanjem nasumce odabranog broja). O tipu kolačića ovisi koliko će ostati na vašem uređaju. Na našoj stranici, mi koristimo trajne kolačiće za izradu izvještaja o prometu na web stranici i korištenju iste.

Također, poslovnim partnerima kao što je Google, dozvoljavamo plasiranje oglasa ranijim posjetiteljima naše stranice.

Kako ograničiti ili ukloniti kolačiće s vašeg uređaja?
Ako želite ograničiti ili blokirati kolačiće postavljene na ovim stranicama, kao i obrisati već kreirane kolačiće, možete to učiniti kroz postavke vašeg pretraživača. Za dodatne informacije pretražite funkciju “Pomoć” vašeg pretraživača, ili upute vašeg mobilnog telefona. Također, možete posjetiti www.aboutcookies.org (na engleskom), stranicu koja sadrži sveobuhvatne informacije o tome kako to učiniti, na brojnim različitim pretraživačima. Ograničavanje kolačića na ovoj internet stranici može utjecati na funkcionalnost. Ako želite vidjeti sadržaj kolačića, molimo kliknite na njega kako biste ga otvorili. Prikazat će vam se kratak niz slova i brojeva.