Napraviti posvetu omiljenim dizajnerima nije nimalo lako, no to je uspjelo jednom osobenjaku među dizajnerima. Francuski umjetnik Philippe Starck stvorio je zanimljiv homage trima dizajnerima spojivši njihova prepoznatljiva djela u jedan stolac. Tako je Starck spojio stolac Serije 7 Arnea Jacobsena, stolac Eiffel Charlesa Eamesa i stolac Tulipan Eera Saarinena i kreirao jedinstven Masters stolac.
Philippe Starck rođen je 1949. u Francuskoj, a zahvaljujući ocu, koji je bio zrakoplovni inženjer, od malena je bio zainteresiran za izume. Studij je završio na pariškom École Nissim de Camondo, a 1968. godine osnovao je svoju prvu tvrtku koja se bavila strukturama za napuhavanje. No Starck tu nije stao. U svojoj impresivnoj biografiji nanizao je beskonačnu listu djela. Od četkice za zube pa sve do hotela.
Osnovna je premisa stvaralaštva Philippea Starcka stvoriti predmet koji će biti primamljiv običnom korisniku i jednostavan za uporabu. Kako naglašava, dizajn radi samog dizajna ne zanima ga.

„Ako ne postoji vizija, humana, društvena ili voljenja, tada projekt nema razloga za postojanje“, jedna je od Starckovih izjava koja u potpunosti opisuje njegov način i stil stvaranja.”

Za svoje stvaralaštvo dobio je niz priznanja. A jedno od najvrjednijih je ono iz 2000. godine kada je primio Nacionalni red Legije časti za svoj dugogodišnji rad. U svojoj karijeri surađivao je s nizom dizajnera i tvrtki iz kojih su se rodili brojni legendarni predmeti. Jedan od najpoznatijih je svakako Masters chair koji je nastao u suradnji s tvrtkom Kartell.
Philippe Starck, Masters Chair – Homage vrhunskom dizajnu 6
Masters stolac prepoznatljiv je po spajanju dizajna triju stolaca i svojoj iznimnoj udobnosti. Kao i u svemu što radi, i pri kreiranju ovog stolca Starck se primarno vodio kriterijem udobnosti i praktičnosti. Izrađen od iznimno otpornog materijala, Masters stolac lako se uklapa u bilo koji prostor, interijer i eksterijer, a lako ga je i pospremiti.
Svojim dizajnom stolac je dao moderni pomak tradicionalnom dizajnu, što je uostalom i Starckov pečat. Dolazi u širokom spektru boja, a izrađen je od polipropilena koji jamči dugoročnost i izdržljivost. Zabavan i razigran, Masters stolac savršen je dodatak svakom prostoru koji će podići na sasvim novu razinu.
Philippe Starck, Masters Chair – Homage vrhunskom dizajnu 7