Pametni prozori na pametnim kućama upravljani pametnim telefonima. Svi smo mi pametni, samo često zaboravljamo otvoriti prozor i prozračiti prostor u kojem boravimo.

Možda zbog čuvanja topline u zimskim uvjetima? Ili zbog općepoznatog straha od propuha? Utrka za energetski učinkovitim rješenjima učinila je naše stambeno okruženje manje zdravim i ugodnim. A samo zato što nam nitko u uputi za porabu stana ili kuće nije napisao: OTVORITE PROZOR! Moderni čovjek zaokupljen je svakodnevnim problemima. Ne razmišlja o banalnim stvarima kao provjetravanje dječje sobe prije učenja ili spavaonice prije odlaska na počinak. A te banalnosti znače ugodan boravak i zdravlje vaše obitelji.

Rješenje je odabir VELUX INTEGRA® krovnih prozora, sjenila i roleta. A uz njih VELUX ACTIVE paket za reguliranje unutarnje klime. VELUX ACTIVE sustav kontrole koji omogućuje spajanje električnih krovnih prozora, sjenila i roleta sa senzorima. Sustav procesuira informacije i preuzima brigu o prozračivanju te zdravoj i ugodnoj unutarnjoj klimi vašeg doma u potkrovlju.

Kako pametni prozor čuva vaše zdravlje?

Manjak svježeg zraka u unutarnjem prostoru za rezultat ima povećanu vlagu, koncentraciju CO2 i drugih štetnih plinova koji se oslobađaju iz sredstava za čišdenje, sintetskih parfema i dezodoransa, boja i lakova, građevinskih materijala ili namještaja. Vlaga u prostoru pogoduje razvoju gljivica i plijesni. Kondenzirana vodena para na unutarnjim površinama zidova u kombinaciji s prašinom idealna je podloga za mikroorganizme štetne za zdravlje.

Automatizirano upravljanje VELUX INTEGRA® krovnim prozorima, sjenilima i roletama. Sustav misli za vas: otvara prozore, dovodi svježi zrak u potkrovlje i time regulira temperaturu i vlagu, zatvara prozore na prve kapi kiše, pravodobno pomiče sjenila i rolete i prilagođava se vašim životnim navikama.

Kako funkcionira VELUX ACTIVE kontrola unutarnje klime?

Pametni prozori - Velux Active sustav_002

VELUX ACTIVE radi na bazi pametnih senzora koji konstantno mjere temperaturu, vlagu i razinu CO2. Sustav kontrole spojen je na wi-fi mrežu. Uz podatke dobivene mjerenjem, sustav koristi i vremensku prognozu preuzetu s interneta. Unutarnji i vanjski uvjeti procesuiraju se i s vremenom sve preciznije prilagođavaju vašim potrebama.

Pametne odluke VELUX ACTIVE sustava kontrole za vas će odraditi:

  • prozračivanje – krovni prozori se otvaraju i zatvaraju: odvodi se zagađeni zrak, smanjuje postotak vlažnosti i regulira sobna temperatura
  • zaštitu od sunca – sjenila i rolete ljeti štite od pregrijavanja, u zimskim noćima čuvaju toplinu

Automatizirano pokretanje krovnih prozora, roleta i sjenila moguće je i putem aplikacije na pametnom telefonu dostupne za iOS i Android uređaje. VELUX ACTIVE aplikacija omogućuje kontrolu upravljanja svojim krovnim prozorima s bilo kojeg mjesta, čak i kad niste kod kuće.

Pogledom na zaslon svog telefona znate jesu li vaši prozori otvoreni ili zatvoreni i kakva je unutarnja klima. Jednim dodirom možete zatvoriti sve VELUX INTEGRA® prozore. Ili pratiti temperaturu, vlagu i razinu CO2 u svakoj prostoriji potkrovlja pa klimu po potrebi poboljšati. Tvornički programirane postavke jednostavno možete mijenjati i prilagoditi sebi, korigirati temperaturu, učestalost i trajanje provjetravanja prostora. I koristiti tvorničke programe za pomicanje krila i sjenila za dobro jutro i laku nod. Dozvolite da vas VELUX ACTIVE razmazi.

Pametni prozori - Velux Active sustav 3
Pametni prozori - Velux Active sustav 4
Pametni prozori - Velux Active sustav 5
Pametni prozori - Velux Active sustav 6
pametni_prozori_velux_active_001
pametni_prozori_velux_active_002
pametni_prozori_velux_active_003
pametni_prozori_velux_active_004
previous arrow
next arrow
pametni_prozori_velux_active_001
pametni_prozori_velux_active_002
pametni_prozori_velux_active_003
pametni_prozori_velux_active_004
previous arrow
next arrow