Siva je prava miljenica brojnih dizajnera interijera. Njeno bogatstvo tonova i nijansi pruža bezbroj varijacija unutarnjeg uređenja. Dizajn u sivom stvara dojam elegancije i stila s vidljivim i naglašenim linijama interijera.

Kombinacija više nijansi sive nudi mogućnost tankih i ugodnih prijelaza tonova u granicama zamišljene teme. Poigravanje tonovima od svijetlog prema najtamnijem u prirodnom osvjetljenju potkrovlja već samo po sebi odiše dizajnerskim stilom.

KLJUČ DOJMA U KOMBINACIJAMA

Siva boja u dnevnom boravku, za razliku od isto toliko popularne bijele boje, stvara potpuno drugačiju emociju. Završenost, kompleksnost i logičnost interijera u jednostavnoj sivoj doprinosi stvaranju efekta luksuza u minimalizmu. Siva je idealna za kombiniranje s nekom snažnijom jarkom bojom poput ljubičaste, crvene ili žute. Osjećaj lakoće i većeg prostora daju svijetlosivi tonovi s laganim hladno plavim odsjajem.
Osjetite emociju plemenite sive 8

NESVAKIDAŠNJI IZBOR

Kuhinja je prostorija gdje siva i nije baš dominantan izbor. Ali trend zadnjih godina sve više svrstava ovu boju u najtraženiju za uređenje kuhinja. Ona je idealan izbor za prostorije potkrovlja gdje krovni prozori osiguravaju dovoljno veliku količinu prirodnog osvjetljenja.
Kombinacije sive sa žutom, zelenom ili crvenom neće ostaviti ni najmanje mjesta za dosadu. Za kuhinju odaberite drveni namještaj jer je vrlo zahvalan u kombinacijama sa sivim tonovima jer ova boja naglašava njegovu toplinu i plemenitost materijala.
Osjetite emociju plemenite sive 9

RUŠITE STEREOTIPE

Većina se vrlo oprezno odlučuje koristiti sivu boju kod uređenja kupaonice jer smatraju da unosi monotoniju u prostoriju. Slobodno razbijte ovaj mit uz kreativan pristup i razumno korištenje drugih boja. Kombinacija sive i bijele u kupaonici stvara dojam luksuznog spa tretmana. Originalnost i posebnost prostorije naglasit će kamen, staklo i drvo kao elementi uređenja. Čak i uredno posloženi ručnici u drugim bojama već će dati dodatni šarm.
Osjetite emociju plemenite sive 10

SNAŽAN AKCENT

U spavaćoj sobi dominantna siva boja može stvarati dojam nedostatka svjetlosti. Birajući nijanse sive dajte prednost nešto toplijim i svjetlijim tonovima jer će stvoriti potreban komfor i potaknuti na opuštanje i odmor.
Osjetite emociju plemenite sive 11
Za dječje spavaće sobe nije preporučeno bojati sve zidove u sivu jer je za razvoj djece i njihovo odrastanje bitno nalaziti se u šarenom okruženju drugih boja. Ako ipak odlučite koristiti sivu, zaustavite svoj izbor na svijetloj i toploj nijansi koju će nadopuniti druge jarke boje spektra.