Volimo makeovere i zato vam s veseljem pokazujemo pobjednički interijer VELUX nagradnog natječaja za makeover potkrovlja. Evo što se sve može postići sa zamjenom prozora, poklon bonom od 8000 kuna i s malom stručnom pomoći.

Zamjena krovnih prozora u potpunosti može promijeniti potkrovlje i pružiti tom prostoru novu perspektivu i funkciju. Danas vas vodimo u jedan takav interijer u obiteljskoj kući u Zagrebu.

Naime, još prije šest mjeseci ovo zagrebačko potkrovlje bilo je zapušteno i mračno. Smeđa lamperija bila je trošna i stara, krovni prozor bio je premalen za ovaj prostor i ponekad je prokišnjavao. Zbog svega toga vlasnici su u potkrovlje vrlo rijetko zalazili. Dok su djeca bila mala potkrovlje im je služilo kao dodatno mjesto za igru skrivača. U posljednje vrijeme ondje je ponekad ljenčario pas ili se u njemu sušila odjeća. A onda se u jeku pandemije sve promijenilo.

– S obzirom da smo i suprug i ja liječnici, one prve izolacije sam provodila ovdje na tavanu. Kada je čovjek kod kuće i ima vremena, u njemu se rađa ideja da bi nešto mijenjao. Tada sam došla na ideju da napokon iskoristimo potencijal potkrovlja. S obzirom da je sin Gabrijel maturant i prerastao je svoju dječju sobu, činilo mi se odličnom idejom da mu ondje napravimo multifunkcionalni prostor za učenje, druženje, privatnost… da ovo postane njegov „mali stančić“ unutar obiteljske kuće. Zato smo krenuli u obnovu potkrovlja – promijenili smo podove, dodali izolaciju, ugradili nove krovne prozore – prisjetila se vlasnica Marijana Bosnar Puretić te dodala kako je mračno potkrovlje odjednom postalo ugodan i svijetao prostor prepun mogućnosti.

Zamjenjeni krovni prozori u zagrebačkom potkrovlju

– Baš kada su se počele stvarati dileme kako urediti prostor, primijetila sam VELUX natječaj za makeover potkrovlja. Nagrada je bila makeover interijera s poklon bonom od 8000 kuna u Ikei i stručni savjeti oko dizajna interijera Bobe Blašković – objasnila je vlasnica Marijana.

Stručni žiri birao je potkrovlja koja su zamjenom prozora doživjela najveću promjenu, a s obzirom da je ovo potkrovlje nakon zamjene prozora i uređenja zidova i podova neprepoznatljivo, odluka je bila vrlo laka i jednostavna.

Budžet od 8000 kuna nije puno, ali opet nije ni malo ako se pametno utroši. Iz tog razloga odlučeno je da se prostor opremi s namještajem jednostavnih linija kojeg je lako nadograđivati i kombinirati.

  Uređenje interijera u potkrovlju

  – Zadatak je bio osmisliti prostor za druženje za 18-godišnjaka, ali istovremeno i mjesto gdje će moći prespavati netko od prijatelja ili rodbine. Ta fleksibilnost korištenja lightmotiv je cijelog makeovera i zato smo odabrali trosjed koji se lako pretvara u krevet, taburee koji mogu poslužiti kao stolići, mjesto za sjedenje ili kao jastuci za ležanje na podu. Polica se također može po potrebi zarotirati i promijeniti izgled, a birani su Ikeini modeli koji se lako mogu nadopuniti s nekim drugim komadom iz iste serije – objasnila je dizajnerica Boba Blašković.

  Upravo zato je i paleta boja neutralna – siva-bijela-crna, a živost je dobivena s biljkama koje svakom prostoru unose dašak prirode

  Nautralna paleta boja u uređenju potkrovlja

  – Biljke izvrsno uspijevaju u potkrovlju jer vole indirektno svjetlo, a prostor za sjedenje smjestili smo uz prozor kako bi Gabrijelu omogućili mnoštvo dnevne svjetlosti te pogled u nebo – ispričala je dizajnerica.

  Upravo zato, jedan od detalja je i slika mjeseca koja nas podsjeća da trebamo češće podići pogled, pogledati u nebo i uživati u prirodi te lijepom pogledu.

  Više detalja očekuje vas u videu i galeriji slika: 

  Stanje prije makeovera
  Zamijenjeni krovni prozori
  Pobjednički interijer VELUX nagradnog natječaja
  Stanje prije makeovera potkrovlja
  Zamjenjeni krovni prozori
  Svijetli interijer oplemenjen biljkama
  Marijana, pobjednica Velux natječaja
  Polica s puno detalja pridonijela je osobnosti prostora
  Drvene grede unose toplinu u prostor
  Gabrijel u novouređenom potkrovlju
  Teleskop za promatranje neba kroz krovne prozore
  Konačni rezultat uređenja potkrovlja
  Novi Velux krovni prozori
  previous arrowprevious arrow
  next arrownext arrow
  Stanje prije makeovera potkrovlja
  Zamjenjeni krovni prozori
  Svijetli interijer oplemenjen biljkama
  Marijana, pobjednica Velux natječaja
  Polica s puno detalja pridonijela je osobnosti prostora
  Drvene grede unose toplinu u prostor
  Gabrijel u novouređenom potkrovlju
  Teleskop za promatranje neba kroz krovne prozore
  Konačni rezultat uređenja potkrovlja
  Novi Velux krovni prozori
  previous arrow
  next arrow