Upoznali smo obitelj koja živi ugodnim životom u prozračnom stanu uz obilje dnevnog svjetla.

Tročlana obitelj Milković očekivala je dolazak novog člana, a to ih je i motiviralo da krenu u potragu za novim domom. Postojeću su nekretninu prerasli te im je bio potreban novi dom s više kvadrata i prostorija kojima će zadovoljiti potrebe, uskoro četveročlane obitelji.

U širokoj ponudi nekretnina obitelj je pregledala mnogobrojne stanove pa su odlučili dati šansu i novogradnji izvan šireg centra Zagreba. Ponuđeni im stan nije odgovarao, ali su igrom slučaja u istom kvartu pronašli stan u potkrovlju, koji ih je osvojio na prvi pogled.

“Novi kompleks zgrada mene je osobno odmah podsjetio na dom, a radi se o nekretninama koje imaju kose krovove s jako puno krovnih prozora i to je ono što nas je na prvu osvojilo”, objašnjava vlasnica Iva, ne skrivajući svoje zadovoljstvo izborom.

Riječ je o stanu koji je mnogo prostraniji od prethodnog i to ne samo zbog većeg broja kvadrata, već i zbog kosina pod kojima se također kvalitetno živi. Budući da se pod kosinama kvadrati ne obračunavaju na jednak način, prednost je i više dobivenih kvadrata za nižu cijenu. Upravo su se pod tim kosinama smjestile bitne prostorije poput dječjih soba i blagovaonice na prvoj etaži te spavaća soba s pripadajućom spa kupaonicom na drugoj etaži.

A kao posebno iznenađenje u stanu, koje ih je osvojilo, jest galerijski prostor visine 7 metara. Ondje se osim radnog kutka smjestio i kutak za uživanje u čitanju, a upravo se s galerije pruža pogled iz ptičje perspektive na sve članove ovog predivnog doma punog prirodnog svjetla.

Prostrani open space sa stubištem i galerijom

Pogled na kuhinju i stubište koje vodi na galeriju

 

Novi dom je kvadraturom dosta veći od prethodnog, a radi se o dvoetažnom stanu s nekoliko stambenih zona. Najviše mi se sviđaju te zasebne zone, jer svi možemo imati neku vrstu komocije. Primjerice, djeca imaju odvojen prostor, gdje se nalaze njihove dječje sobe i kupaonica i gdje se nesmetano mogu igrati i uživati u svojim dnevnim aktivnostima”, ispričala je Iva.

Tu je roditeljska soba sa zasebnom kupaonicom i posebnim otvorenim prostorom u kojem se nalaze kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Obitelj najviše vremena provodi u aktivnostima za vrijeme boravka u središtu stana s otvorenim tlocrtom, površine 45 metara kvadratnih. Vlasnica stana ondje provodi vrijeme u kuhanju, druženju s obitelji u dnevnom boravku, gdje se gleda televizija, a na istom se mjestu redovito održavaju i druženja s prijateljima.

Prvi moj ulazak u stan bio je wow, ugledala sam galeriju i odmah sam zamislila kako će na tom mjestu biti moj kutak za čitanje”, ističe Iva.

Uređenje dnevnog boravka i kuhinje

Uređenje dnevnog boravka i kuhinje

 

Pod plavim nebom

Život u novom stanu predstavlja im život pod plavim nebom gdje čitav dan, čak i za tmurnog vremena, mogu promatrati oblake i prirodu. Poseban užitak im je jutarnje sunce koje se blago posjedne za stolom njihove blagovaonice, točno za vrijeme obiteljskog doručka. Uz obilje dnevne svjetlosti i biljke su u novom stanu mnogo sretnije. Vlasnica stana s ponosom ističe kako joj se ovdje sva ljubav uložena u održavanje biljaka uzvraća bujnim zelenilom, što nije bio slučaj u prethodnom stanu.  

Život u ovom prostoru ima jako puno prednosti zato što zaista pruža osjećaj boravka u kući. Znam reći kako je ovo život pod vedrim nebom, zato što sami taj pogled prema nebu smiruje. Inače sam i veliki zaljubljenik u biljke, koje mi nažalost u starom stanu nisu uspijevale, sad tek vidim da je razlog bio manjak dnevne svjetlosti, koje ovdje zbog krovnih prozora ima jako puno.

Obiteljski dom u potkrovlju s VELUX krovnim prozorima

VELUX krovni prozori na drugoj etaži stana

 

Neopravdan strah od visokih računa

Više kvadrata u njihovoj je percepciji značilo veću potrošnju energije potrebnu za grijanje i hlađenje prostora, no bojazan od takvog scenarija već se nakon prve zime pokazao neopravdanim. 

Naime, potrošnja u novom, duplo većem stanu je na oduševljenje ukućana duplo manja nego ranije. Odlična izolacija zidova i krovišta uz profesionalnu ugradnju krovnih prozora i ostalih otvora, pomogla je pri ostvarivanju ušteda. Osim toga u zimskim mjesecima sunčeva toplina zagrijava prostor, a korištenjem vanjskih roleta smanjuju prodiranje sunčeve svjetlosti za čak 90%, čime značajno smanjuju ljetnu temperaturu u stanu.

Velux sjenila za krovne prozore u dječjoj sobi

VELUX vanjske rolete za bolji san u dječjoj sobi

 

Prednosti VELUX pametnog upravljanja

Ljubav prema kuhanju vlasnica stana zaokružila je ugodnim ambijentom u kojem svi ukućani uživaju u svakodnevnim druženjima uz jednu posebnost galerijskog krovnog prozora. Opremljen VELUX ACTIVE senzorima unutarnje klime, prozor se automatski otvara prilikom previsoke razine CO2 te tako čini zrak u prostoru mnogo ugodnijim i zdravijim.

 

Pogled na dječje sobe u stanu u Zagrebu

Pogled na dječje sobe iz hodnika

 

Suprug je prilikom kupovine ovog stana proučio sve karakteristike i mogućnosti VELUX krovnih prozora te su ih opremili raznim dodacima, poput vanjskih roleta, komarnika, a opremljeni su i senzorima za kišu. U užurbanoj svakodnevici to im pruža poseban osjećaj zadovoljstva i mira. Naime, kod izlaska iz kuće, roditelji s malom djecom često su zaboravljivi, no kiša ih ne može iznenaditi jer će prozori sami reagirati automatskim zatvaranjem već kod pojave prvih kapljica.

 

Velux krovni prozori u spavaćoj sobi u stanu u Zagrebu

VELUX krovni prozori u glavnoj spavaćoj sobi

 

Današnji tempo života je takav da rijetko tko od nas ima dovoljno vremena boraviti doma i uživati u sitnicama i relaksaciji”, kazala je Iva. “Trudim se što više vremena vikendom provoditi s obitelji kako bi se uistinu mogli posvetiti uživanju u ovom prekrasnom prostoru i ambijentu

 

Više detalja očekuje vas u videu niže:

 

Eksterijer stambene zgrade u zagrebačkom Blatu
Prostrani open-space s galerijom
Uređenje blagovaonice u obiteljskom domu u Zagrebu
Uređenje kutka za čitanje u zagrebačkom stanu
Uređenje kupaonice u stanu u Zagrebu
Pogled na dječje sobe u stanu u Zagrebu
Velux krovni prozori u spavaćoj sobi u stanu u Zagrebu
Velux sjenila za krovne prozore u dječjoj sobi
Uređenje kuhinje u stanu u potkrovlju
Velux krovni prozori u stanu u potkrovlju
Uređenje dnevnog boravka i kuhinje
Prostrani open space sa stubištem i galerijom
eksterijer-zgrade-blato-zagreb
galerija-i-open-space-stana-u-zagrebu
uredenje-blagovaonice-u-stanu-u-zagrebu
kutak-za-citanje-stan-u-zagrebu (1)
uredenje-kupaonice-u-stanu-u-blatu-u-zagrebu
uredenje-spavacih-soba-stan-u-zagrebu
velux-krovni-prozori-u-spavacoj-sobi (1)
sjenila-za-krovne-prozore-u-djecjoj-sobi
uredenje-moderne-kuhinje-u-stanu-u-zagrebu
veliki-krovni-prozori-velux-stan-u-potkrovlju
uredenje-dnevnog-boravka-u-zagrebackom-stanu
uredenje-stubista-u-stanu-u-zagrebu
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
eksterijer-zgrade-blato-zagreb
galerija-i-open-space-stana-u-zagrebu
uredenje-blagovaonice-u-stanu-u-zagrebu
kutak-za-citanje-stan-u-zagrebu (1)
uredenje-kupaonice-u-stanu-u-blatu-u-zagrebu
uredenje-spavacih-soba-stan-u-zagrebu
velux-krovni-prozori-u-spavacoj-sobi (1)
sjenila-za-krovne-prozore-u-djecjoj-sobi
uredenje-moderne-kuhinje-u-stanu-u-zagrebu
veliki-krovni-prozori-velux-stan-u-potkrovlju
uredenje-dnevnog-boravka-u-zagrebackom-stanu
uredenje-stubista-u-stanu-u-zagrebu
previous arrow
next arrow