Moćan i ne baš uobičajen beton dobiva sve više pažnje dizajnera unutarnjeg uređenja. Ovaj materijal otvara nove zanimljive strane koje rado koriste arhitekti i dizajneri. Osim profesionalaca, beton može nadahnuti svakoga tko ima želju preurediti svoje potkrovlje sa stilom iznenađujuće dobrim kombinacijama i svestranošću upotrebe od plafona pa sve do poda.

Lakoća dizajna

Minimalistički dizajn, betonske grede i cijeli zid ostavljen u svom izvornom stanju djeluju vrlo prozračno, čisto i elegantno. Siva boja i hrapavi izgled materijala ne otežavaju prostoriju jer su uravnoteženi s bjelinom potkrovlja. Elementi i ukrasi od prirodnih materijala nadopunjuju opći dojam lagane prozračnosti.
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 7

Moderno i aktualno

Kombinacija grubih neobrađenih površina s elegantnim detaljima namještaja i reflektirajućim površinama stvara osjećaj dubine i popunjenosti prostora. Potkrovlje, pogotovo industrijskog tipa je idealno za hrabre eksperimente u uređenju doma i stvaranje trenutno popularnog trenda namjerne neidealnosti. Pokoji koloristički element dodatno će pojačati željeni efekt.
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 8

U rasponu boja

Osim jednog uzorka i boje betona, možete isprobati i varijacije na temu. Beton kao materijal predstavlja široke mogućnosti kombiniranja veličina, tekstura i boja površina namijenjenih dizajnerskom uređenju unutarnjih prostorija. Prijelaz od tamnijih do svjetlijih nijansa zidova otvorenog prostora potkrovlja izgledat će kao vrlo spretno dizajnersko rješenje u duhu modernog uređenja.
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 9

Ideje i detalji

Beton vizualno izgleda kao hladan materijal pa ako želite postići nešto topliju atmosferu, poslužite se nekolicinom vrlo jednostavnih trikova. Široki otvoreni prostor potkrovlja s puno sunčane svjetlosti oživjet će dnevni boravak, a igra sjena na zidovima stvorit će svoj neponovljivi uzorak dekora koji će sa svakom minutom biti drugačiji. Za ugodno osvjetljenje u večernjim satima pobrinut će se ugradbena rasvjeta i drugi dodatni izvori svjetlosti.
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 10
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 11
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 12
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 13
Nesvakidašnji materijal uređenja – beton 14
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_005
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_006
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_008
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_009
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje007
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_005
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_006
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_008
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje_009
potkrovlje.hr__beton__materijal_uredjenje007
previous arrow
next arrow