Noćni ormarić toliko je funkcionalan i neodvojiv od ukupnog namještaja spavaće sobe da ga rijetko koja soba nema ili može dobro funkcionirati bez njega. On je naprosto nezamjenjiv i vrlo praktičan.

BITAN DETALJ

Neodoljiva funkcionalnost malog namještaja 9
Noćni ormarić uz krevet prisutan je čak i u najmanjoj sobi. Njegov dizajn, kao i funkcionalnost može se itekako mijenjati i prilagođavati stilu prostorije, željama vlasnika ili trendu koji trenutno vlada u uređenju interijera. Može poslužiti kao ukras prostoriji, mjesto za postavljanje noćne lampice, odlaganje knjige ili mobitela. Kako bi se ovaj komad namještaja idealno uklopio u sobu trebate uzeti u obzir glavno pravilo – ne smijete ga opteretiti s previše detalja. Čiste linije i minimalizam najbolje će naglasiti dizajn ormarića.

DRUGAČIJI IZGLEDOM

Neodoljiva funkcionalnost malog namještaja 10
Originalan i neobičan dizajn noćnog ormarića definitivno će promijeniti vašu viziju o uređenju spavaće sobe. Kod takvog izbora on se dodatno istakne. Osim poznatog nam oblika, posve moderno će izgledati i drugi objekti koji imaju ravnu gornju površinu kao što su drveni sanduk, manji stolić ili preklopni stolac.
Neodoljiva funkcionalnost malog namještaja 11

ŠIROKI IZBOR

Noćni ormarić može služiti za odlaganje osobnih stvari, kozmetike ili pak čaše vode. Često njegov dizajn uključuje i dodatne ladice za pohranjivanje više stvari kako ne bi stalno bile izložene prašini. Većinom se ormarić radi od drvenih materijala, čvrste plastike, stakla i metala. Za još snažniji dojam dizajneri koriste kombinacije ovih materijala. Ako ste za sebe odabrali jedan autorski komad namještaja, nemojte zaboraviti da i drugi detalji u sobi trebaju barem djelomično pratiti odabrane materijale i boje. Za idealnu kombinaciju najbolje je da je boja noćnog ormarića ista ili vrlo slična boji kreveta.
Neodoljiva funkcionalnost malog namještaja 12

POSTOJANJE NIJE UPITNO, ALI VELIČINA OVISI

Noćni ormarići kao funkcionalan dio namještaja za spavaću sobu svojom veličinom prilagođavaju se veličini prostora. Za manje sobe prikladnije je uzeti nešto manji ormarić. Veće sobe dozvoljavaju pokraj kreveta smjestiti ormarić ladičar. Otvorene police olakšavaju pristup stvarima i dozvoljavaju brzo uzimanje ili odlaganje knjige ili naočala, a nogice ormarića vrlo su praktičan detalj koji će vam dozvoliti jednostavnije brisanje prašine ispod njih i po potrebi lakše premještanje u neki drugi položaj u odnosu na raspoloženje u sobi. U dječjim sobama klasičan ormarić jednostavno zamijenite kutijom za pohranjivanje, bit će jednako funkcionalna s obzirom na dječje zahtjeve i odlaganje stvari.
Neodoljiva funkcionalnost malog namještaja 13