Ženski ormar je skoro svetinja za svaku ženu jer tu se čuva njezino blago. Odjeća, obuća i ostali dodaci koji ženu čine lijepom, sretnom i pouzdanom, njen vjeran suputnik je garderoba.

Nikad dosta

Predmet brojnih šala i viceva, ženska panika pred ormarom i usklici da nema što odjenuti svima su dobro poznati. Žena ne može jednu te istu suknju ili haljinu nositi dva puta zaredom jer to nije u skladu s njenom ljepotom i raspoloženjem. Stoga je posve logično da ormar nikad dovoljno velik kako bi smjestio svu tu silnu gomilu robe koju žene kupuju za svaki dan, za posao, svečane i posebne prilike. Ili jednostavno zato što su lijepe stvari i upravo sada su na sniženju pa evo i idealna prilika da ih se zgrabi u zadnji čas.

Kad se otvore vrata

Ženski ormar je mjesto u kojem se bez greške snalazi samo žena. To je njen izvor inspiracije ili dugotrajne potrage za savršenom kombinacijom upravo za danas. Pitanja poput što odjenuti, kako uskladiti cipele i torbicu, je li vani hladno i treba li za to šal vrte se u ženskoj glavi kao film bez prestanka u kojem je ona u glavnoj ulozi. Smeteni pogledi i malo duže zadržavanje pred otvorenim vratima ne ulijevaju povjerenje ostalim ukućanima jer nema ništa gore od neraspoložene mame i supruge. Ali uvježbani i brzi pokreti znak su da žena dobro zna što ima u svojem ormaru i kakvu je kombinaciju isplanirala te joj ništa neće pokvariti samopouzdanje.

Savršene i nedodirljive

Svaka žena u svom ormaru ima odjeću za posebne prilike koju čuva kao najvrjednije blago jer je riječ o poznatim robnim markama ili vrijednim uspomenama. Takva odjeća se brižno čuva, često čak i odvojeno, a sam pogled na nju razveselit će i poboljšati raspoloženje svakoj ženi, jer one vole svoju odjeću i beskrajno uživaju u njoj.

Garderoba traži svoje mjesto

 

Dvokrilni ormar je minimalan za ženske potrebe, a lako će se smjestiti i u najmanji jednosobni stan. Ako je stan prostran, žene se mogu opustiti i odvojiti mjesta za svoju garderobu koliko će dozvoliti prostor. Stanovi u potkrovlju pružaju idealno rješenje jer daju iskoristiti i prostor koji na prvi pogled zbog kosina izgleda neupotrebljiv, ali je ipak itekako funkcionalan. Različite dodatne prostorije i niše u potkrovlju mogu se uz dodatni izvor svjetlosti, poput svjetlosnog tunela, prilagoditi raznim mogućnostima i željama.

Kao točka na „i“

Iako torbica ne ulazi neposredno u kategoriju odjevnih predmeta, u ženskom ormaru zauzima svoje počasno mjesto. Ona je završni štih koji zaokružuje cijelu odjevnu kombinaciju i djelomično naglašava žensko raspoloženje i priliku za koju je odabrana. A da biste ih što duže očuvali, za njih pronađite posebno mjesto. Često je to par ladica u ormaru ili ako visina potkrovlja dozvoljava ugradbeni ormar.

Ženska utjeha

Savršen ormar je san svake žene. Idealno rješenje je walk-in garderoba u kojoj su sve haljine, suknje ili bluze idealno poredane, cipele besprijekorno složene na policama, a torbe uvijek na dohvat ruke spremne za posebnu prigodu. To je carstvo u kojem žena vlada i čije granice počinju već od praga. Zakoračivši u njega tek tada ćete upoznati svoju ženu.