Ljeto je godišnje doba kada često nešto mijenjamo u našem domu. Bez obzira jesu li to komplicirani i dugotrajni radovi ili tek mali pothvat za poboljšanje raspoloženja i opće atmosfere doma, iskoristite ga maksimalno. Vedrom duhu i optimizmu najbolje pogoduje morski stil koji nas podsjeća na lijepo razdoblje našeg života i u isto vrijeme ispunjava svijetlom nadom iščekivanja nadolazećih dana odmora. Nemojte čekati da suvenirima ukrasite police vašeg potkrovlja nego stvorite morsko raspoloženje već sada.

STVORITE PERCEPCIJU STILA

Najveći dojam stila koji vlada u vašem domu dat će naravno boja zidova. Oni stvaraju prostor i našu percepciju stila. Kod ličenja zidova u morskom stilu možete izabrati tople ili nježne nijanse boja koje se tradicionalno vežu uz more. Boja pijeska, nježno plava, bijela ili duboko modra podsjetit će vas na ljetni užitak morskih avantura. Za ljubitelje nježnih boja, koje se savršeno i nenametljivo uklapaju u opći stil vašeg potkrovlja, sjajan izbor su bež nijanse: od svijetlo kremastih do izraženih boja mokrog pijeska.

Morski ugođaj vašeg doma izrazite na zidovima 8

U SVIJETU ISTAKNUTIH DETALJA

More i ljetni mjeseci uglavnom se povezuju s nešto snažnijim i izraženijim bojama i hrabrim kombinacijama, ali nije nužno tako. Neutralna siva izvrstan je izbor za zidove vašeg boravka. Boja koja se savršeno slaže s većinom drugih upadljivih boja idealna je podloga na kojoj možete istaknuti morske detalje dekoriranja. Dodatna prednost sive je to što djeluje opuštajuće i smirujuće, kao i ostale hladne boje spektra.

Morski ugođaj vašeg doma izrazite na zidovima 9

BEZVREMENSKI DUH KLASIKE

Snažna, puna života i emocija je intenzivno plava morska boja. Ona nas podsjeća na morske dubine, uzbudljiva putovanja i beskrajnost samog mora. Kombinacija plave i zelene boje vizualno povećava prostor, a interijer obogaćen ovim bojama izgledat će raskošno. Izbor plave boje za ličenje zidova dnevnog boravka dodatno će vas motivirati da posložite svoje planove kako bi i ovu godinu proveli na obali nekoliko dana.
Morski ugođaj vašeg doma izrazite na zidovima 10

DODAJTE KREATIVNOSTI

Djeca se posebno vesele kreativnom radu i ličenje zidova shvaćaju kao cijelu avanturu. Dječja soba uređena u morskom stilu jedno je od najsretnijih rješenja za klince, a obogatiti ga možete posebnim detaljima. Djeca posve drugačije doživljavaju more nego mi i suradnja s njima može uroditi vrlo zanimljivim umjetničkim kreacijama. Valovi, brodovi, ribice i dupini razveselit će djecu i ispunit će ih iščekivanjem nadolazećeg ljetovanja, kojemu se svaki put iskreno vesele.
Morski ugođaj vašeg doma izrazite na zidovima 11
Uz pravilno i harmonično kombiniranje boja i morskih dodataka, bilo koja soba vašeg potkrovlja će se ispuniti svježinom, romantikom i originalnim morskim stilom.