Ljeti sigurno želite ubaciti neki morski detalj u svoj dom na kontinentu. Bilo da se radi o uspomeni s ljetovanja ili nekom otkačenom detalju koji ste sami izradili, dašak mora uvijek je dobrodošao. Školjkice, ribice, sidra, prugice… Odaberite nešto za vaš dom i učinite ga posebnim i svojim. Pregršt je ideja, a detalje možete iskoristiti u svim prostorijama, počevši od blagovaonice preko dnevnog boravka sve do dječje sobe. Ipak, nemojte pretjerivati, ma koliko voljeli more, ne želite da se vaš dom pretvori u tematski park.

DUH MEDITERANA NA VAŠEM STOLU

More u detaljima 8
Ništa neće učiniti vaš stil toliko profinjenim kao lijepo dekoriran stol za blagovanje. Ovog ljeta udahnite mu duh Mediterana. Stolnjak boje pijeska, bijele ili svijetloplave neka bude baza od koje ćete početi. Umjesto nadstolnjaka, po sredini složite nagužvani komad ribarske mreže, a po njemu poslažite svjećice i školjkice ili komad mornarskog užeta. Tanjuri neka budu što jednostavniji, bijeli, kao i salvete, a čaše od plavog stakla.

MALI MORNARI

More u detaljima 9

Djeca su često od najranijeg djetinjstva fascinirana morem. Neka žive svoju bajku! Zidove dječje sobe ukrasite detaljima popust sidra ili kormila. Zavjese i posteljina neka budu prugasti, vaši mali mornari osjećat će se kao vrsni moreplovci, a ovako dekorirana soba rasplamsat će im maštu i potaknuti ih na sate i sate igre u njihovom morskom carstvu.

ODA LJETU

More u detaljima 10

Izradite foto-zid s omiljenim fotografijama s ljetovanja. Neka to bude vaša oda ljetu. Možete ih uokviriti i nadopuniti nekim citatom ili samo raštrkati svaku za sebe. Sigurno ćete se osmjehnuti svaki put kad prođete pored njega i sjetno se prisjetiti svih lijepih uspomena koje vas vežu za omiljeno doba godine.

BUDITE KREATIVNI

More u detaljima 11
Imate hrpu školjkica koje ste godinama skupljali na ljetovanju? Nemojte ih držati u kutiji na tavanu već izradite vesele dekoracije. Možete ih nalijepiti na okvire za slike, ukrasiti njima ogledalo u kupaonici, poslagati po policama ili ih staviti u vazu koju ste prethodno do pola napunili pijeskom. Obojite ih u razne boje i nanižite na tanki bijeli konop te ih objesite na prozor i pustite da se vijore na vjetru.
Mogućnosti je zbilja puno, dajte mašti na volju i uz malo truda imat ćete unikatne ljetne detalje koji će u vaš dom donijeti ljetni šarm.