Mini vrt može biti vrlo zanimljiva i jedinstvena dekoracija. Izradite ga sami i unesite prirodu u vaše potkrovlje. Napravite zeleni kutak, oplemenite prostor i uživajte u svojoj kreaciji.
Život u potkrovlju za sve ljubitelje bilja može biti itekako lijep uz sobno zelenilo. Još bolji su mini vrtovi ili terariji koji će se savršeno uklopiti i u najmanju prostoriju. A za njegovu izradu dovoljna vam je teglica, mali akvarij ili slična staklena posuda.
Mini vrt u potkrovlju? Izradite ga sami! 9
Mini vrt ili terarij ima prednost što se može izraditi u bilo kojoj posudi. Stoga ne morate tražiti posebne staklenke, dovoljno je malo prekopati kuhinjske ormariće i smočnice. Uz staklene posude, trebat će vam i manji kamenčići, aktivni ugljen, zemlja za cvijeće i, naravno, omiljene biljke.
Mini vrt u potkrovlju? Izradite ga sami! 10
Izbor biljaka je samo na vama, no vodite računa da u terarij sadite biljke koje imaju slične potrebe. Odlučite li se za sukulente koje trebaju malo vode i svjetla, dodajte im mahovinu koja isto tako traži malo vode. S druge strane, odlučite li se za paprati koje traže dosta vode i svjetla, pridružite im biljke sličnih potreba. Njihov raspored i izgled prepustite mašti.
Mini vrt u potkrovlju? Izradite ga sami! 11
Što se tiče smještaja, mini vrt će se uklopiti bilo gdje. Kuhinjski stolić, polica u dnevnom boravku, čak i kupaonica, izbor je samo na vama. A možete ih čak i objesiti. Dovoljno je povezati nešto čvršću špagu oko otvora i mogućnosti su beskrajne. Imate li istaknute krovne grede u svom potkrovlju, iskoristite ih na najbolji mogući način i objesite svoje kreacije.
Mini vrt u potkrovlju? Izradite ga sami! 12
Mini vrt ili terarij idealno je rješenje za ukrašavanje potkrovlja jer je dovoljno mali pa se može smjestiti u bilo koji kutak. Osim što će biti lijep dodatak interijeru, također će i pročistiti zrak zahvaljujući fotosintezi. A svi znamo da biljke djeluju u vrlo umirujuće. Treba li vam još koji razlog da se bacite na izradu svoj malog vrta? Krenite…
Mini vrt u potkrovlju? Izradite ga sami! 13

Više ideja o uklapanju bilja u vaše potkrovlje pogledajte na poveznici.