Potkrovlja su uglavnom veliki prostori, no kod uređenja smo često ograničeni pri pozicioniranju prostorija. Ponekad moramo napraviti kompromis i planirati neke prostorije manjima kako bismo drugima dodali kvadraturu. Često se dogodi da je upravo ta manja prostorija blagovaonica.

U njoj ne provodimo toliko puno vremena kao u kuhinji ili dnevnoj sobi, stoga nam nije od velike važnosti da ona bude prostrana. No do problema dolazi pri uređenju i opremanju ove prostorije. Naime, u potkrovljima prvenstveno moramo pripaziti na namještaj i rasvjetu koju koristimo zbog kosih stropova. Ako vam konstrukcija to dopušta, u maloj blagovaonici idealno bi bilo postaviti malu stropnu lampu koja će visjeti niže iznad stola.
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 6
Druga stvar na koju je iznimno važno pripaziti je boja zidova. Naime, male prostorije bi u pravilu trebalo bojiti u što svjetlije nijanse kako bi se prostor vizualno povećao. Također, od velike važnosti su i prozori te njihova pozicija u prostoriji. Oni ne bi smjeli biti preveliki kako bi se mogli nesmetano otvarati, ali ne smiju biti niti premali kako bi prostorija bila okupana prirodnom svjetlošću. U slučaju male blagovaonice u potkrovlju idealno bi bilo da imate krovni prozor kako biste lakše uklopili namještaj, a da pritom iskoristite maksimum dnevnog svjetla.
Glavna stvar u uređivanju blagovaonice su stol i sjedalice. Kada na raspolaganju nemate puno prostora najbolji izbor je okrugli stol s mogućnošću razvlačenja. On neće zauzimati previše mjesta, a kada imate goste moći ćete ga razvući. Posebnu pažnju valja dati izboru materijala od kojeg je stol izrađen. Iako će klasično drvo unijeti toplinu u vaš prostor, stakleni će stol biti bolja opcija. Naime, prozirno će staklo propuštati svjetlost i samim time će prostorija djelovati veće nego što u stvarnosti je.
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 7
Pri izboru sjedalica odlučite se za one manjeg naslona i bez rukohvata kako ne biste blokirali prostor. Također pripazite kako su postavljene noge sjedalica, jer će najbolji odabir biti one čije su noge pod pravim kutom kako za njih ne biste zapinjali.
Kod uređenja mini blagovaonice maksimalno iskoristite prostor koji vam je na raspolaganju. Ako vam kosi zidovi ne dopuštaju postavljanje vitrine za odlaganje posuđa, umjesto sjedalica uklopite klupu koja će ujedno funkcionirati kao sanduk. A kako biste vizualno još više proširili prostor, u interijer uklopite ogledala koja su univerzalni dekor i uklapaju se u gotovo sve stilove uređenja.
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 8
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 9
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 10
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 11
Mini blagovaonica za maksimalni užitak 12
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_001
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_002
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_003
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_004
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_005
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_001
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_002
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_003
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_004
potkrovlje.hr_mini_blagovaona_005
previous arrow
next arrow