Mali balkon ili terasa u sklopu stana predstavljaju nužnu potrebu, a ponekad i privilegiju, pogotovo za stanovnike grada okružene asfaltom. Od proljeća preko ljeta do kasne jeseni, stambeni prostor seli se na vanjske površine. Produžetak dnevnih sadržaja, boravka i blagovaonice, mjesto je odmora, opuštanja, razonode, druženja, igre, rada ili različitih aktivnosti.

Vanjski boravak u potkrovlju izgleda kao nemoguća misija. Postavljate si pitanje kako urediti mali balkon u potkrovlju? Donosimo Vam odgovor na to pitanje i veliki broj ideja za mali balkon. Balkon na zabatnom zidu ili terasa zasječena u volumen krova moguća su rješenja kojima se unutarnji prostor otvara prema eksterijeru. No ako ti kvadrati nisu u zatečenom stanju potkrovlja, ishođenje dozvola i izvođenje konstrukcije mogu biti zahtjevna stavka. Srećom, postoje trikovi kako se izboriti za malo mjesto pod suncem i uživati na otvorenom u intimi vlastitog doma.

Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 7

Krovni balkon

Kada ni ugradnja krovne terase nije moguća, ne predajte se! Mi Vam donosimo ideje kako urediti mali balkon. Uz VELUX CABRIO® krovni balkon  koji osvaja vanjski prostor transformacijom iz prozora u balkon, a ugrađuje se u prostor između rogova krovne konstrukcije, postavljanje i uređenje malog balkona u potkrovlju stana ili kuće nikada nije bilo toliko jednostavno. Krovni balkon u sklopljenom stanju na krovu djeluje poput dvodijelnog krovnog prozora. A onda slijedi iznenađenje – preobrazba u svega nekoliko sekundi! Gornje prozorsko krilo podiže se u vis kao prozor s dvostrukim ovjesom i ručkom na donjem dijelu krila omogućujući panoramski pogled, dok donje ostakljeno krilo rotiranjem u vertikalu postaje ograda balkona. Ostakljena prednjica i bočne stranice iz tankih čeličnih profila povezuju se u čvrstu i sigurnu konstrukciju. 

Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 8

Krovna terasa

Ravni krov nalazi se tik uz vaše potkrovlje, ali mu ne možete pristupiti zbog kosih ploha krovišta. A i ako nema takve površine u blizini, krov se može malo zasjeći i izvući konstrukcija terase za nešto veću vanjsku površinu na kojoj se može i objedovati. Ovakva rješenja moguća su ugradnjom VELUX krovne terase koja kombinira krovni prozor s dvostrukim ovjesom i vertikalni prozorski element. Postavljanje krovne terase nikada nije bilo jednostavnije. Preostaje Vam samo urediti ju, udahnuti svježi zrak i uživati u prekrasnom pogledu.

Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 9

Velike ostakljene površine koje se s krova spuštaju sve do poda čine kontinuirani svjetlosni trak dovodeći u interijer još više svjetlosti i svježeg zrakaGornje krilo u kosom krovu otklapa se u vis do horizontalnog položaja pružajući lijepe panoramske vizure, a donje vertikalno zaokretno krilo otvara se prema van za izlaz na malu krovnu terasu. Niz od tri ili više sklopova ostakljenih elemenata za terase vizualno će otvoriti interijer prema okolišu, a zakretanjem donjeg krila kreće se u slobodu vanjskog prostora. Dovoljno je da samo jedan vertikalni prozor ima zaokretno krilo za izlaz. Ostali donji elementi mogu biti fiksni kako bi ostavili dovoljno mjesta za kvalitetno organiziranje sadržaja na krovnoj terasi.

Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 10
Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 11
Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 12
Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 13
Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 14
Mali balkon u potkrovlju – Vaše mjesto pod suncem 15
image1
image2 (1)
image4
image5
image6
image3
previous arrow
next arrow
image1
image2 (1)
image4
image5
image6
image3
previous arrow
next arrow