Ljudska mašta nema granica i u potrazi za nečim boljim mi posežemo za novom razinom dizajnerskih rješenja i inovativnih arhitektonskih pogleda. Danas je u fokusu kreativno uređenje zidova potkrovlja.
Nekad modni trend u uređenju interijera, zidne obloge opet su na listi najpopularnijih materijala za uređenje unutarnjeg prostora. Bogatstvo boja, uzoraka i tekstura zidnih obloga omogućuju svestran pristup i bezbroj kombinacija prilikom uređenja stambenog prostora u potkrovlju. Na primjer, možete izdvojiti samo jedan zid na koji ćete zalijepiti tapete ili neke druge zidne obloge te odrediti dio za svoju kreaciju, a možete i cijelu sobu obući u novo ruho.
Ljepota između četiri zida 12

Materijal od povjerenja

Kosina krova znatno utječe na unutarnje uređenje potkrovlja. Ponekad predstavlja prepreku, a katkada može biti i dodatni prostor na kojem ćete izraziti svoju kreativnost. Ako zbog kosine krova imate mali zid, dekorirajte ga jednim od prirodnih materijala koji odišu toplinom. Prirodni kamen vrlo upečatljivo izgleda u unutarnjem prostoru.

Ljepota između četiri zida 13

Drvo je također prirodni materijal koji se vrlo dobro uklapa u interijer i prostoru daje posebnu toplinu i ugođaj komfora. Boje i vrste drvenih daščica pokušajte kombinirati moderno i pomalo asimetrično, što će dodatno naglasiti posebnost prostorije.

Ljepota između četiri zida 14

Povratak retro stila

Retro stil najsnažnije će naglasiti zidove bez glatke žbuke. Hrapava površina zida na prvi pogled izgleda kao nedovršena, no izvrstan je način da izrazite svoju kreativnost. Ako vam se ova ideja sviđa, ali nemate takav zid u svom stambenom prostoru, eksperimentirajte i najavite povratak retro stila u svoj dom.

Ljepota između četiri zida 15

3D – dimenzija uređenja

Ležernost, lepršavost i nježnu romantiku vašem domu podarit će pažljivo odabrani detalji, ali i njihova kombinacija s dekorom zida ispred kojega se nalaze. Trodimenzionalni efekt možete postići ako koristite efekte perspektive i vizualnog prihvaćanja bližih i daljih objekata na prvi pogled.
Ljepota između četiri zida 16
Koristeći tajne određenih grafičkih efekata dimenzioniranja prostora, možete postići efekt monumentalnosti i vizualno proširiti prostor. Iskoristite geometrijsku jednostavnost linija i oblika u svom potkrovlju.
Ljepota između četiri zida 17
Kao jedan od praktičnih i lako održavanih materijala, plastika je u fokusu unutarnjeg uređenja prostorija u potkrovlju. Pogodna za održavanje, izdržljiva i prilagodljiva bilo kojem stilu interijera, plastika bi mogla postati vaš omiljeni odabir.
Ljepota između četiri zida 18
Naravno, prilikom uređenja zidova, osim odabira materijala i samog postupka dekoriranja, možete biti još maštovitiji i iskoristiti prednosti ukrasnih detalja te mijenjati izgled zidova svojih prostorija, a da ne povećate obim radova koji su potrebni za takvo uređenje. Na primjer, svoju žudnju za putovanjima i otvorenost svijetu naglasit će geografska karta obješena na zid. Ako se odlučite za detaljniju i veću kartu, postići ćete snažniji efekt.
Ljepota između četiri zida 19
Obiteljske fotografije čuvamo uglavnom na računalu i u fotoalbumu. No i zid je sjajno mjesto gdje možete izložiti svoju životnu priču u slikama, sa svim trenucima radosti i užitka.
Ako imate umjetničku dušu, zidovi vam mogu poslužiti kao čisto slikarsko platno otvoreno vašoj inspiraciji i idejama. Budite hrabri i u svakodnevni minimalizam zidova udahnite nov život.