Vaša djeca odrastaju i planiraju vlastite obitelji. Samostalnost donosi slobodu, ali računica je surova: cijene nekretnina uporno rastu. Razmišljali ste o nadogradnji svoje obiteljske kude za još jedan kat? Mogu li postojedi temelji izdržati novo opterećenje? Dozvoljavaju li prostorni planovi podizanje još jedne etaže?

A zašto ne bi iskoristili prostor pod kosim krovom i ostali u postojedim gabaritima? Potkrovlje smo nekad doživljavali kao manje vrijedan prostor koji su umjetnici koristili kao atelier, često i sa stambenom namjenom.

Danas dom u potkrovlju predstavlja kvalitetan životni prostor visokog standarda prilagođen modernom stilu života. Uz značajno manju investiciju u odnosu na konvencionalne stanove.

Najljepše od svega je kreativnost koju potiču neobični oblici pod kosim krovom. Uređenje svog potkrovlja shvatite kao oblikovanje prirodnim svjetlom. Shvatite kao otvaranje krova prema lijepim vizurama u okolini, prema Suncu i zvijezdama. Pogledajte kakve kombinacije krovnih prozora možete koristiti da bi stvorili svoje potkrovlje iz snova.

Kad planirate uređenje potkrovlja, želite zdravo stanovanje, želite ugodan boravak. Krovni prozori dovest de obilje prirodnog dnevnog svjetla i svježi zrak. Spretnom postavom prozora na različitim visinama krova omogudit de se lako i brzo prozračivanje. Različite kombinacije krovnih prozora naglasit de pojedine funkcionalne cjeline stana. Velike ostakljene površine u krovu sastavljene od više krovnih prozora i dodatnih donjih ili vertikalnih elemenata postaju prave atrakcije u interijeru.
Ne postoje dva ista potkrovlja. Svaka naoko neugodna situacija postaje izazov koji dovodi do maštovitih rješenja. Krovni prozori kombiniraju se u grupe prilagođene ritmu krovne konstrukcije. Horizontalni nizovi, vertikalni nizovi – duo i quattro krovna rješenja za još više prirodnog svjetla.

Donji ostakljeni elementi ispod krovnih prozora pružaju se gotovo do poda. Ne otvaraju se, fiksni su, ali dovode svjetlo. Zatvorena krila izgledaju poput VELUX Cabrio krovnog balkona.

Nema ograničenja u nizanju krovnih prozora. Odnos ostakljenja i pune plohe dat će dobru mjeru između privatnosti i ugode boravka. Dinamika u prostoru doživljava se kroz odnos svjetla i sjene. Svjetlo će naglasiti prostor za blagovanje ili grupu za sjedenje. A zatvoreni dijelovi krova dati intimnost i osjećaj zaštićenosti.

Velux kombinacije krovnih prozora 04

U spavaćoj sobi otvaranje krova predstavlja doživljaj. Promatranje zvjezdanog neba za vedrih noći posebna je privilegija za romantičare. Ukoliko želite više privatnosti i mira, spustit ćete sjenila ili vanjske rolete. Sjenila kontroliraju željenu količinu svjetlosti za spokojan san, a njihovo automatsko podizanje poželjet će vam dobro jutro.

U potkrovljima s visokim nadozidom, kombinacije krovnih prozora provlače se s krova na vertikalu zida. To je kvalitetno rješenje u svim prostorijama gdje želimo lijepi pogled i u sjedećem položaju. Niz od više krovnih prozora s vertikalnim elementima stvorit će ugodno radno okruženje.

Još ideja za kombinacije krovnih prozora – niz od tri prozora s dvostrukim ovjesom, donji fiksni pa vertikalni elementi. Lijepo otvaranje prostora uz garnituru za sjedenje dnevnog boravka. Pružaju se vizure na zelenilo i mirni dio vrta. Prostor se doima vedim i prostranijim. Vanjski prostor kao da se prelio preko krova gotovo do poda.

Kombinacije krovnih prozora različitih veličina i formata prilagodit će se svakoj situaciji na koju naiđete. I zato, otisnite se u avanturu uređenja potkrovlja. Otvorite svoj dom prema okolišu! Igrajte se svjetlom! Kombinirajte!

Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 4
Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 5
Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 6
Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 7
Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 8
Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 9
Kombinacije krovnih prozora – otvorite svoje potkrovlje prema okolišu 10
kombinacije_krovnih_prozora_001
kombinacije_krovnih_prozora_002
kombinacije_krovnih_prozora_003
kombinacije_krovnih_prozora_004
kombinacije_krovnih_prozora_005
kombinacije_krovnih_prozora_006
kombinacije_krovnih_prozora_007
previous arrow
next arrow
kombinacije_krovnih_prozora_001
kombinacije_krovnih_prozora_002
kombinacije_krovnih_prozora_003
kombinacije_krovnih_prozora_004
kombinacije_krovnih_prozora_005
kombinacije_krovnih_prozora_006
kombinacije_krovnih_prozora_007
previous arrow
next arrow