Savršena slika, zvuk koji zaokuplja i ispunjava emocijama pružaju potpuno drugačiju dimenziju uživanja u omiljenim sadržajima. Moderna tehnologija promijenila je naše iskustvo gledanja televizije kod kuće i ponudila nešto novo, sveobuhvatnije, ali sve dostupnije svakomu.

INOVACIJA I NOVA RJEŠENJA

Razvoj tehnologije drastično je smanjio debljinu televizora u kratkom periodu. „Smršavljeni“ TV nije samo promijenio dimenziju, nego i znatno povećao kvalitetu slike. Novi full HD standard digitalnog prikaza omogućio je da snažnije osjetite boju i uočite svaki i najsitniji detalj. Ali tanje kućište televizora nije ostavilo prostora za kvalitetu zvuka i odgovarajuću dimenziju zvučnika. Najjednostavnije rješenje bez gubitka na kvaliteti zvuka bilo je odvojiti zvučnike kao samostalnu opremu koje svako kvalitetno kućno kino obavezno uključuje.

Kino u komforu vlastitog doma 5

NAĆULITE UŠI

Zvučnici su oprema koja kod kućnog kina igra skoro dominantnu ulogu jer će o kvaliteti zvuka ovisiti doživljaj omiljenog filma. Ovisno o materijalu od kojih su izrađeni, bitno se mijenja kvaliteta samog zvuka. Drveno kućište zvučnika pridonosi znatno boljoj kvaliteti zvuka, a plastično kućište kod dramatičnih trenutaka može rezonirati zvuk i dovesti do vibriranja samih zvučnika. Za bolji zvučni dojam razmjestite ih u neposrednoj blizini ekrana.

Kino u komforu vlastitog doma 6

DRUGAČIJA DIMENZIJA GLEDANJA

Stereo kućno kino pružit će posve drugačiji pogled na užitak gledanja omiljenih filmova i serija. Odgovarajući projektor i platno, uvjeti osvjetljenja i kvalitetni zvučnici za vrijeme gledanja igranog, animiranog ili dokumentarnog filma stvorit će dojam da se nalazite u kinu, a ne kod kuće. Projekcijska platna i projektori danas su potpuno jednostavni za postavljanje i kasnije korištenje, većinom su lagani i kompaktni. Projektor može biti montiran pod plafonom ili smješten na stolić ili policu. 

Kino u komforu vlastitog doma 7