Savršena slika, zvuk koji zaokuplja i ispunjava emocijama pružaju potpuno drugačiju dimenziju uživanja u omiljenim sadržajima. Moderna tehnologija promijenila je naše iskustvo gledanja televizije kod kuće i ponudila nešto novo, sveobuhvatnije, ali sve dostupnije svakomu.

INOVACIJA I NOVA RJEŠENJA

Razvoj tehnologije drastično je smanjio debljinu televizora u kratkom periodu. „Smršavljeni“ TV nije samo promijenio dimenziju, nego i znatno povećao kvalitetu slike. Novi full HD standard digitalnog prikaza omogućio je da snažnije osjetite boju i uočite svaki i najsitniji detalj. Ali tanje kućište televizora nije ostavilo prostora za kvalitetu zvuka i odgovarajuću dimenziju zvučnika. Najjednostavnije rješenje bez gubitka na kvaliteti zvuka bilo je odvojiti zvučnike kao samostalnu opremu koje svako kvalitetno kućno kino obavezno uključuje.

potkrovlje.hr kucno kino 002

NAĆULITE UŠI

Zvučnici su oprema koja kod kućnog kina igra skoro dominantnu ulogu jer će o kvaliteti zvuka ovisiti doživljaj omiljenog filma. Ovisno o materijalu od kojih su izrađeni, bitno se mijenja kvaliteta samog zvuka. Drveno kućište zvučnika pridonosi znatno boljoj kvaliteti zvuka, a plastično kućište kod dramatičnih trenutaka može rezonirati zvuk i dovesti do vibriranja samih zvučnika. Za bolji zvučni dojam razmjestite ih u neposrednoj blizini ekrana.

potkrovlje.hr kucno kino 003

DRUGAČIJA DIMENZIJA GLEDANJA

Stereo kućno kino pružit će posve drugačiji pogled na užitak gledanja omiljenih filmova i serija. Odgovarajući projektor i platno, uvjeti osvjetljenja i kvalitetni zvučnici za vrijeme gledanja igranog, animiranog ili dokumentarnog filma stvorit će dojam da se nalazite u kinu, a ne kod kuće. Projekcijska platna i projektori danas su potpuno jednostavni za postavljanje i kasnije korištenje, većinom su lagani i kompaktni. Projektor može biti montiran pod plafonom ili smješten na stolić ili policu. 

potkrovlje.hr kucno kino 004