Za buduće svemirske vitezove, galaktičke putnike i avanturiste namijenjena je STAR WARS & VELUX GALACTIC NIGHT COLLECTION – serija unutarnjih siesta sjenila za krovne prozore. Promatrajući zvjezdano nebo, svake večeri započinje nova priča. Na prozorsko krilo spušta se sjenilo koje u potpunosti zamračuje dječju sobu i omogućuje miran san. Miran san?! Pa pustolovina tek počinje!
Na prozoru se pojavljuju prizori iz sage Ratovi zvijezda, četiri uzbudljiva motiva od kojih svaki donosi nov izazov. Napad na Zvijezdu smrti moćnim superlaserom koji može uništiti čitav planet pitanje je opstanka. Darth Vader, moćni Sith Lord, vrhovni zapovjednik galaktičke imperijalne vojske koji progoni pobunjenike, i Kylo Ren, ratnik Tamne strane Sile koji zapovijeda misijama Prvog reda i nastoji uništiti nasljeđe Jedija, likovi su koji čekaju s novim zamkama za male padawane i iskusnije vitezove. U pomoć Jedijima stižu Roboti princeze Leie – droid R2-D2 i humanoid C-3PO te nova zvijezda filmskog neba – loptasti droid BB-8.

Osim svjetlonepropusnosti, siesta sjenila se odlikuju učinkovitom zaštitom krovnog prozora koja poboljšava izolaciju za 20 %. Sunčane zrake ljeti se reflektiraju, a zimi sjenilo zadržava toplinu.

Siesta sjenila ne propuštaju svjetlost i u potpunosti zamračuju prostor u bilo koje doba dana, neovisno o boji tkanine od koje su izrađena. Potpunim brtvljenjem rubova učinkovito blokiraju ulazak Sunčeve i Mjesečeve svjetlosti, kao i svjetlosti ulične rasvjete ili nekog drugog svjetlosnog onečišćenja. Osim svjetlonepropusnosti, siesta sjenila se odlikuju učinkovitom zaštitom krovnog prozora koja poboljšava izolaciju za 20 %. Zahvaljujući reflektirajućem aluminijskom premazu s vanjske strane, sunčane zrake ljeti se reflektiraju, a zimi sjenilo zadržava toplinu.
Kakva sjenila? Galaktička! Slijedite silu! 5

Materijal sjenila je poliesterska tkanina testirana na štetne supstancije prema međunarodnoj normi, strožoj od nacionalnih propisa za zaštitu zdravlja, te posjeduje certifikat OEKO-TEX®. Kućište, bočne vodilice i ručice izrađene su od anodiziranog aluminija u prirodnoj boji.
Sjenilo je pričvršćeno za kućište na gornjem dijelu krila krovnog prozora i klizi po bočnim vodilicama koje omogućuju zaustavljanje u bilo kojem položaju. Sjenilom se upravlja ručno, pomicanjem ručice s utorom na donjem dijelu sjenila, a na krovnim prozorima koji stanarima nisu nadohvat ruke nalazi se šipka za lakše upravljanje.
Ugradnja galaktičkih siesta-sjenila je jednostavna, prema razrađenom PICK&CLICK® sustavu, i traje samo nekoliko minuta. Potrebno je odabrati tip i veličinu prozora i sjenilo montirati prema detaljnoj uputi. Dakako, ovakva sjenila odgovaraju samo VELUX krovnim prozorima.

Kakva sjenila? Galaktička! Slijedite silu! 6

U epskim razmjerima vječne borbe Dobra i Zla, Sile svjetla opet pobjeđuju. Nakon velike noćne bitke, svanuo je dan i mir u galaktičkoj Republici ponovo je očuvan.

Stoga, slijedite Silu, navucite sjenilo i s potpunom predanosti i čvrstom voljom utonite u san!