Stiglo je najsjajnije i najintimnije doba godine. Blagdanski duh obuzima gradove i sela diljem svijeta. Ne zaboravite da su ukrasi, radosna glazba i vaše dobro raspoloženje ključni sastojci za najljepše blagdane. Međutim, svake se godine javlja isto pitanje – kako urediti dom? Podijelit ćemo s vama naše savjete i ideje o tome kako kod kuće stvoriti blagdansku čaroliju. 

Nakon dvije godine izolacije, možda baš ovoga Božića možemo odahnuti i slobodnije slaviti zajedno s našim najmilijima. Ove godine to je posebno važno i želimo da bude čudesno. Ako ne želite uživati samo u prizoru ulaska dnevne svjetlosti kroz vaše krovne prozore, svoj dom možete dodatno uljepšati božićnim svjetlima i tako svojoj obitelji prirediti pravo malo čudo. Doba je godine kada naš dom želimo urediti iznutra i izvana, dijeliti najljepše želje i dobrotu te slaviti obitelj i ljubav.

Etažiranje i preuređenje potrovlja

Dekorativna božićna svjetla

Kada je riječ o ukrasima za dom, ukusno odabrana svečana dekoracija može biti vrlo ugodna, ali postoji nekoliko aspekata koje treba uzeti u obzir prilikom odabira. Na primjer, LED svjetla mogu biti energetski učinkovitija, budući da ona u prosjeku troše manje energije.

Ako živite prema načelu ‘manje je više’, svakako biste trebali potražiti takozvana bajkovita svjetla – mala električna svjetla u boji. Ona su doista posebna i stvaraju atmosferu koja bi se bez problema mogla uklopiti u bajku. Preporučujemo da ih postavite na mjesta gdje vam ne treba puno osvjetljenja, jer su njihove sitne svjetleće točkice odlične za dekorativnu rasvjetu. Izgledaju sjajno oko prozora –snježni će krajolik učiniti nezaboravnim, a kada pogledate van – možda ugledate i Djeda Božićnjaka kako sa sobovima i sanjkama leti iznad vaših VELUX krovnih prozora.

Drugi odličan način za stvaranje specifične blagdanske atmosfere su svijeće koje danas dolaze u najrazličitijim mirisnim varijantama, a odabir omiljene arome i njihova blaga svjetlost u vašem će domu stvoriti pravu čaroliju. Osim što će prekrasno mirisati, stvorit će ugodnu, intimnu atmosferu.

Uređenje dječje sobe u potkrovlju

Božićno drvce i dekoracije

Nije čudno da nam zbog blagdana koji dolaze s vjenčićima, lampicama, mirisima cimeta i vanilije te sjajnim ukrasima srce brže zakuca od uzbuđenja. 

Ali zima je i doba godine kada se želimo udobno ušuškati, kada želimo da nam bude lijepo i ugodno, uz mir i radost u srcu. A kako bismo u Božiću što bolje uživali, naše domove želimo učiniti što ljepšim i udobnijim. 

Što za vas znači udobnost? Za nas je to kao Maslowljeva hijerarhija potreba. Najvažnija je, naravno čistoća, zatim svjetlost, svjež zrak i povezanost s prirodom – to su osnovne potrebe. Nakon toga na red dolazi stvaranje privlačnog prostora – vješanjem svjetlećih vijenaca, paljenjem svijeća s mirisom jabuka i cimeta, priprema omiljenih jela i igranje društvenih igara.

Blagdansko ozračje možete upotpuniti i detaljima koji će prizvati neke vaše osobne, najdraže uspomene – ispecite mirisne medenjake, skuhajte omiljeni čaj i cijela će kuća zamirisati po njihovim fantastičnim aromama. 

Ne smijemo zaboraviti ni možda najvažniji detalj blagdanskih dana – božićno drvce. Ove godine mislit ćemo i na potrebe našeg planeta Zemlje, stoga preporučujemo da odaberete održivu varijantu drvca – primjerice ono u tegli, kako biste ga nakon blagdana mogli zasaditi negdje u prirodi. 

Uređenje kuhinje u potkrovlju

Kada mu budete birali mjesto u vašem potkrovlju, smjestite ga na sigurno – neka bude zaštićeno od vjetra, vlage, ali i djece. Iako bi vam se mjesto ispod krovnog prozora moglo učiniti zgodnim, ipak ga zaobiđite.

Prilikom ukrašavanja, razmislite koje boje najbolje pristaju vašem stanu i birajte one koje će vaše drvce učiniti najživljim. Prošle su godine, primjerice, veliki trend bili ukrasi prekriveni snijegom.

Kao dekoracija, odlično mogu poslužiti i adventski kalendari, a ono što ih čini posebnima jest odbrojavanje do velikog dana. Tako ćete se tijekom čitavog prosinca svakodnevno moći iznova uživjeti u božićni duh, stvarati radosno raspoloženje, ali i počastiti se čokoladicom ili kakvim malim poklonom.

A kako biste predblagdanske dane dodatno uljepšali, pripremite omiljene božićne pjesme i slušajte ih tijekom dana – to doista ne iziskuje poseban trud, a jako će doprinijeti cjelokupnoj atmosferi koju želite stvoriti. Slušajte ih zajedno s obitelji i pjevajte svi zajedno! Tako ćete svoje dane dodatno oplemeniti radošću i veseljem!

Sve u svemu, koju god dekoraciju odaberete, u ovom veličanstvenom dijelu godine neka vam u fokusu budu ljubav, obitelj i zajedništvo – tako ćete doživjeti svu blagost i istinski duh blagdana.

Želimo vam sretan Božić i veselu Novu godinu! 🎄🌟

Krovne kućice za stanove u potkrovlju

Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 4
Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 5
Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 6
Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 7
Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 8
Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 9
Kako urediti dom za najdraži blagdan - Božić 10
bozicne-dekoracije-na-krovnim-prozorima
bozicno-drvce-ukrasi-i-pokloni
bozicno-uredenje-terase-i-vrta
ukrasne-kutije-za-bozicne-kekse
blagdansko-uredenje-potkrovlja
bozicne-dekoracije-i-svijece
sretan-bozic-i-nova-godina-
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
bozicne-dekoracije-na-krovnim-prozorima
bozicno-drvce-ukrasi-i-pokloni
bozicno-uredenje-terase-i-vrta
ukrasne-kutije-za-bozicne-kekse
blagdansko-uredenje-potkrovlja
bozicne-dekoracije-i-svijece
sretan-bozic-i-nova-godina-
previous arrow
next arrow