Opuštena ljetna atmosfera ispunjava nas pozitivnim emocijama i oslobađa od stresa i napetosti od napornog radnog dana. Na uređenoj terasi ili balkonu vašeg potkrovlja možete napraviti vlastitu oazu užitka, mira i relaksacije. Udobno se smjestivši, uz omiljeno piće možete ležernim pogledom promatrati urbani život grada ili uživati u tišini i miru prirode.

PRIRODNO OKRUŽENJE

Vašu terasu ili balkon možete prilagoditi dužem boravku na otvorenom na više načina. Za ljubitelje prirodnog okruženja, toplo vrijeme idealan je period za okružiti se bujnim zelenilom. Cvijeće u teglicama, zeleni grmovi, manja dekorativna drvca – svemu se može naći mjesto na vašoj terasi ili balkonu. A kako biste zaštitili osjetljive vrste biljaka od snažnog sunca i svoj boravak u prirodnom okruženju učinili još ugodnijim, isplanirajte i namontirajte sjenila ili tende prije početka velikih vrućina.

UPEČATLJIVI DETALJ

Jarke ljetne boje, detalji namještaja ili dekorativnog uređenja istaknut će vaš balkon ili terasu iz mase sličnih i poklonit će mu neodoljivi šarm. Kombinacije snažnijih, ponekad kontrastnih boja dobro se uklapaju u ljetno uređenje i ne opterećuju pogled svojom na prvi pogled preintenzivnom bojom.

SVJETLO U MRAKU

Kako bi večernji sati provedeni u ugodnoj svježini na otvorenom balkonu bili zadovoljstvo, na vrijeme se pobrinite o rasvjeti. Ako želite nešto veće i snažnije osvjetljenje vanjskog prostora potkrovlja, ugradite zidnu, podnu ili rasvjetu koje se može montirati na plafon. Za intimnu i nenametljivu atmosferu na balkonu ili terasi pronađite mjesto za fenjere, lučice i svijeće. Njihovo treperavo žuto svjetlo ostavlja neopisivi osjećaj potpunog užitka u večernjim satima.