Opuštena ljetna atmosfera ispunjava nas pozitivnim emocijama i oslobađa od stresa i napetosti od napornog radnog dana. Na uređenoj terasi ili balkonu vašeg potkrovlja možete napraviti vlastitu oazu užitka, mira i relaksacije. Udobno se smjestivši, uz omiljeno piće možete ležernim pogledom promatrati urbani život grada ili uživati u tišini i miru prirode.
Kad balkon i terasa postanu rajska oaza 8

PRIRODNO OKRUŽENJE

Vašu terasu ili balkon možete prilagoditi dužem boravku na otvorenom na više načina. Za ljubitelje prirodnog okruženja, toplo vrijeme idealan je period za okružiti se bujnim zelenilom. Cvijeće u teglicama, zeleni grmovi, manja dekorativna drvca – svemu se može naći mjesto na vašoj terasi ili balkonu. A kako biste zaštitili osjetljive vrste biljaka od snažnog sunca i svoj boravak u prirodnom okruženju učinili još ugodnijim, isplanirajte i namontirajte sjenila ili tende prije početka velikih vrućina.

Kad balkon i terasa postanu rajska oaza 9

UPEČATLJIVI DETALJ

Jarke ljetne boje, detalji namještaja ili dekorativnog uređenja istaknut će vaš balkon ili terasu iz mase sličnih i poklonit će mu neodoljivi šarm. Kombinacije snažnijih, ponekad kontrastnih boja dobro se uklapaju u ljetno uređenje i ne opterećuju pogled svojom na prvi pogled preintenzivnom bojom.

Kad balkon i terasa postanu rajska oaza 10

SVJETLO U MRAKU

Kako bi večernji sati provedeni u ugodnoj svježini na otvorenom balkonu bili zadovoljstvo, na vrijeme se pobrinite o rasvjeti. Ako želite nešto veće i snažnije osvjetljenje vanjskog prostora potkrovlja, ugradite zidnu, podnu ili rasvjetu koje se može montirati na plafon. Za intimnu i nenametljivu atmosferu na balkonu ili terasi pronađite mjesto za fenjere, lučice i svijeće. Njihovo treperavo žuto svjetlo ostavlja neopisivi osjećaj potpunog užitka u večernjim satima.

Kad balkon i terasa postanu rajska oaza 11