Iz mračnog tavana na vrhu stambene zgrade nastao je ovaj iznimno svijetao i atraktivan dom. Sam prostor ima dobre mogućnosti uređenja – nadozid je dovoljno visok pa je tlocrt iskoristiv u cijeloj svojoj površini, a istovremeno je moguća ugradnja krovnih prozora koji pružaju dobre vizure i u sjedećem položaju, dok strm nagib dvostrešnog krova prostoru daje dobre proporcije i otvara ga u visinu.
Jednostavnost na sjevernjački način 8

Stambeni sadržaji – dnevni boravak i blagovaonica s kuhinjom – smješteni su u nizu, koristeći dobru orijentaciju i povoljne učinke insolacije te dobivaju sunčanu svjetlost tijekom cijelog dana. Prostore odjeljuje gracilna bravarska ostakljena stijena koja omogućuje vizualni kontakt i daje dojam prostornosti, a zatvaranjem, prema potrebi, izolira ove dvije prostorije od neželjenih mirisa i zvukova.

Rimska sjenila prirodne teksture na prozorima s unutarnje strane omekšavaju linije prigušujući i raspršujući svjetlost.

Dnevni boravak čini grupa za sjedenje s laganim naslonjačima (kožna presvlaka ovješena na savijenu čeličnu konstrukciju nogara) pod kosinom krova. U fokusu je otvoreni kamin dizajniran kao niski položeni okvir s proširenjem za ložište i dijelom ispunjenim cjepanicama – toplina drva kao prirodnog materijala i element vatre prostoru daju posebno ugodnu atmosferu. Dimnjak je zatvoren u vertikalnom bloku, a gornja ploha police atraktivno je mjesto za skulpture i ambijentalno rasvjetno tijelo.

Jednostavnost na sjevernjački način 9

Niz od triju prozora, u ritmu rogova krovne konstrukcije, propušta obilje prirodnog svjetla u svaku prostoriju i potpuno se prožima sa zelenilom okoliša. Kvaliteta svjetla mijenja se tijekom dana. Rimska sjenila prirodne teksture na prozorima s unutarnje strane omekšavaju linije prigušujući i raspršujući svjetlost. Ručnim pomicanjem sjenilo se zaustavlja u željenom položaju propuštajući potrebnu količinu sunčanih zraka. Noćni mir osigurava vanjska roleta antracit boje aluminija.

Jednostavnost na sjevernjački način 10

Blagovaonica okupana svjetlošću važno je mjesto okupljanja obitelji. Rustikalni drveni stol i klupe od masivnog drva, jednostavnog dizajna i lazurirani u tamnu boju, snažno djeluju u bjelini ostalih dijelova interijera. Kuhinja je dio istog prostora i smjestila se na središnjem dijelu potkrovlja veće visine. Mobilni element s radnom plohom pruža se prema blagovaonici i omogućuje stalnu komunikaciju i druženje tijekom pripreme jela.

Jednostavnost na sjevernjački način 11

Osnovni je dojam prostora jednostavnost: zidovi i unutarnje obloge krovišta glatke površine i grublja žbuka oko kamina ličeni u bijelo, okviri krovnih prozora te daščani pod dnevnog boravka s visokim drvenim soklom lakirani bijelom bojom, kuhinjski elementi, pod blagovaonice i kuhinje u keramičkim pločicama u boji bijele kave, velikog formata i teksture prirodnog vapnenca, kao i sjenila na prozorima čine potpuno pročišćenu podlogu za rustikalne elemente namještaja i dekora. Skala tonova od bijele do boje cappuccina u kontrastu je s etnoštihom biranih komada u prirodnim materijalima – od kože i drva do tekstila i tepiha. Ovakav prostor pročišćen od bilo kakvog viška elemenata kojima smo skloni zatrpati svoj dom odiše osobnošću članova obitelji koji su oblikovali dom po svojoj mjeri.