Ovaj tip kuća predstavlja posve drugačiji i poseban način gradnje koji sami arhitekti smatraju dosta specifičnim i zahtjevnim u izvedbi. Obilježavaju ga veća dubina kuće u odnosu na njenu širinu.

Kod gradnje kuća u nizu svjetlost je vrlo bitna stavka. Češće rješenje za to su veliki prozori od poda do stropa i veći broj krovnih prozora koji u potkrovlje propuštaju potrebnu količinu sunčeve svjetlosti. Zbog nešto manje tlocrtne površine jedne stambene jedinice, otvara se mogućnost iskorištavanja potkrovnog prostora koji je najčešće namijenjen spavaćim ili dječjim sobama.
Uzak i dugačak prozor po cijeloj dužini stubišta osigurava dovoljno prirodne dnevne svjetlosti na stepenicama. Dizajn takvog prozora idealno se uklapa u krovnu strukturu pročelja zgrade. Siva boja i strogi geometrijski oblik crijepa krova danas su najpopularniji trend u arhitekturi i stoga su odabrani kako bi se stvorio dojam dovršenosti.
Jedna u nizu – odabir za sretno stanovanje 7
Takav tip gradnje kuća u nizu doprinosi čuvanju topline svih stambenih jedinica, jer su duži zidovi jedne spojeni s drugom kako bi se izbjegao gubitak topline iz prostorija. Opeka od koje su napravljene fasade dodatno doprinosi očuvanju toplinskih svojstva objekata.
Maksimalna prilagodba stambenog prostora i točno pozicioniranje unutarnjeg rasporeda traži racionalan pristup uređenju svih prostorija. Logična povezanost kuhinje i blagovaonice povećat će prostor za ugodno sjedenje i komunikaciju među članovima obitelji i gostima.
Dnevni boravak, kao i radnu sobu najbolje je smjestiti u prostorije u kojima tijekom dana ima više dnevne svjetlosti. To su sobe s većim dimenzijama prozorskih okvira, često od poda do stropa koji imaju dodatni izlazak na terasu.
Jedna u nizu – odabir za sretno stanovanje 8
Pokraj glavnog ulaza predviđen je prostor za vanjsko spremište ili garažu za manji automobil. Ta prostorija je malo uvučenija i potpuno usklađena s geometrijskim dizajnom same zgrade. Čiste i ravne linije te minimalizam detalja stvaraju dojam moderne i praktične novogradnje prikladne za obiteljski život sa svim njegovim izazovima.
Kuća u nizu često je odabir brojnih vlasnika koji žele miran i komforan obiteljski život u kojem se svim ukućanima pruža sigurnost stanovanja te sati ugodnih susjedskih druženja u neposrednoj blizini i bezbrižno zajedničko odrastanje djece uz obavezno druženje u kućnom vrtu.
Jedna u nizu – odabir za sretno stanovanje 9