Ovaj tip kuća predstavlja posve drugačiji i poseban način gradnje koji sami arhitekti smatraju dosta specifičnim i zahtjevnim u izvedbi. Obilježavaju ga veća dubina kuće u odnosu na njenu širinu.

Kod gradnje kuća u nizu svjetlost je vrlo bitna stavka. Češće rješenje za to su veliki prozori od poda do stropa i veći broj krovnih prozora koji u potkrovlje propuštaju potrebnu količinu sunčeve svjetlosti. Zbog nešto manje tlocrtne površine jedne stambene jedinice, otvara se mogućnost iskorištavanja potkrovnog prostora koji je najčešće namijenjen spavaćim ili dječjim sobama.
Uzak i dugačak prozor po cijeloj dužini stubišta osigurava dovoljno prirodne dnevne svjetlosti na stepenicama. Dizajn takvog prozora idealno se uklapa u krovnu strukturu pročelja zgrade. Siva boja i strogi geometrijski oblik crijepa krova danas su najpopularniji trend u arhitekturi i stoga su odabrani kako bi se stvorio dojam dovršenosti.
Takav tip gradnje kuća u nizu doprinosi čuvanju topline svih stambenih jedinica, jer su duži zidovi jedne spojeni s drugom kako bi se izbjegao gubitak topline iz prostorija. Opeka od koje su napravljene fasade dodatno doprinosi očuvanju toplinskih svojstva objekata.
Maksimalna prilagodba stambenog prostora i točno pozicioniranje unutarnjeg rasporeda traži racionalan pristup uređenju svih prostorija. Logična povezanost kuhinje i blagovaonice povećat će prostor za ugodno sjedenje i komunikaciju među članovima obitelji i gostima.
Dnevni boravak, kao i radnu sobu najbolje je smjestiti u prostorije u kojima tijekom dana ima više dnevne svjetlosti. To su sobe s većim dimenzijama prozorskih okvira, često od poda do stropa koji imaju dodatni izlazak na terasu.
Pokraj glavnog ulaza predviđen je prostor za vanjsko spremište ili garažu za manji automobil. Ta prostorija je malo uvučenija i potpuno usklađena s geometrijskim dizajnom same zgrade. Čiste i ravne linije te minimalizam detalja stvaraju dojam moderne i praktične novogradnje prikladne za obiteljski život sa svim njegovim izazovima.
Kuća u nizu često je odabir brojnih vlasnika koji žele miran i komforan obiteljski život u kojem se svim ukućanima pruža sigurnost stanovanja te sati ugodnih susjedskih druženja u neposrednoj blizini i bezbrižno zajedničko odrastanje djece uz obavezno druženje u kućnom vrtu.