Industrijski stil donedavno nije bio popularan, a danas je jedan od najtraženijih stilova uređenja. No još u prošlosti smo nailazili na tako uređene stanove u filmovima i serijama. I iako su u njima najčešće živjele žene, junakinje koje su došle u New York pronaći sebe pa završile u nekom jeftinom stanu u Brooklynu, bilo je nešto magično privlačno u njima. Izložena cigla, metalne cijevi, masivni kožni naslonjači, izložene police i retro rasvjeta, drvena klupica pod velikim prozorom na kojoj je posebno zadovoljstvo čitati. Danas ovaj stil vežemo uz dizajn interijera kojima su vlasnici mladi i uspješni muškarci. Ipak, to ne mora biti tako, koristite neke elemente ovog stila i uz naše savjete prilagodite ih vašim željama i potrebama i udahnite vašem potkrovlju novi život.

CIGLA

Industrijski stil 8

Obložite jedan zid u ciglu. Postoji nekoliko varijanti koje će vam savršeno pristajati, možete birati između prave i umjetne cigle ili čak tapeta s ovim uzorkom, sve ovisi o budžetu i preferencama. Posavjetujte se sa stručnjakom o verziji koja će najbolje odgovarati vašem domu. Ovakav detalj prostoriji će dati potpuno novi izgled i rustikalni štih.

RASVJETA

Industrijski stil 9

U industrijskom stilu brige oko rasvjete svedene su na minimum. Sve ono što donedavno ne bismo mogli zamisliti i što smo gotovo opsesivno pokušavali sakriti sada izlazi na vidjelo. Gole žarulje i vidljivi strujni kabel bit će najbolji izbor za sve poklonike ovog stila, a kao podnu varijantu možete iskoristiti stari fotografski reflektor koji možete naći na nekom buvljaku.

KOŽA

Industrijski stil 10

Masivna kožna fotelja ili kauč dat će industrijski uređenom interijeru rustikalni element, što se odlično uklapa u ovaj stil. Sami dizajn sjedećih garnitura može biti potpuno različit, mogućnosti je zaista puno, od masovnih fotelja od izlizane kože u boji konjaka do niskih modernih dvosjeda od crne eko kože ili pak efektnih metalnih stolica presvučenih pravom kravljom kožom. Odaberite onaj za koji smatrate da bi se najbolje uklopio u vaše potkrovlje.

RETRO KUĆANSKI APATARI

Industrijski stil 11

Veliki i mali kućanski aparati retro dizajna posljednjih su godina doživjeli veliki comeback. Ako niste pobornik klasičnih bijelih ili srebrnih kućanskih aparata, ovo je idealno rješenje za vas. Vaš hladnjak ili multipraktik mogu izgledati kao pravi umjetnički komad koji ćete s ponosom pokazivati, a odlično pristaju uz industrijski stil uređenja.