Potkrovlja su uvijek zanimljivo mjesto za stanovanje i svi se slažu da imaju neki poseban šarm. Od dizajnera prostora ovakvi prostori istovremeno zahtijevaju maštu i dobra rješenja. Nakon obnove i arhitektonskih zahvata koji uključuju dobru izolaciju krovišta, kad se slegne prašina, vrijeme je za uređenje prostora, što je uvijek zabavno. Kod potkrovlja su dodatan plus neuobičajene dimenzije, grede, kosi krovovi, a upravo je ta kombinacija mnogima neodoljiva pa što možete u potkrovlju ne možete nigdje drugdje!
Ono što se na prvu nekome može činiti kao prepreka zapravo je prednost – grede daju posebnu toplinu prostorijama, prostor se stvara oko njih i prerasta u stambenu čaroliju.

Praktično i posebno

Osim rasvjetnih tijela koja često završe na stropnim gredama ili biblioteke koju je lako i lijepo smjestiti između poprečnih greda, mnogo je ideja za praktičnu uporabu tih drvenih divova koje smo dobili s tavanom. Svjetiljke pričvršćene na grede dobiju novu vizualnost.
potkrovlje.hr_grede_001
potkrovlje.hr_grede_003
potkrovlje.hr_grede_004
previous arrow
next arrow
potkrovlje.hr_grede_001
potkrovlje.hr_grede_003
potkrovlje.hr_grede_004
previous arrow
next arrow
Stara automobilska guma obješena s grede super je za djecu koja moraju ispucati svoju energiju, no svakako osigurajte prostor da ne bi bilo ozljeda. Grede mogu poslužiti i za vješanje mreže za ljuljanje, jer zašto biste uživali samo ljeti kad možete i u hladnijim dijelovima godine?

Možete napraviti i svoje mjesto za čitanje, popularan book nook, u kojem ćete lakše zaroniti u svijet mašte u sjedalici koju ste objesili o gredu. A za malo veće dečke ili cure, grede mogu poslužiti i kao mjesto s kojeg će objesiti sprave za vježbanje, za manje ljuljačke, a za smanjivanje stresa i boksačku vreću.

Izgled koji očarava

Grede mogu postati i izložbeni prostor pa na krovnu možete objesiti modele aviona radi li ih vaše dijete, slike, origami ukrase s malo najlonskog konca i postave mijenjati. Ili, nalazi li se greda iznad postelje vaše princeze, o nju okačite baldahin. Podne grede nisu prepreka obložite li ih mekim jastucima, spužvom i napravite neobične i mladenačke sjedalice.
Zato, dajte mašti na volju i iskoristite grede koje će vašem, uređenom, dobro izoliranom, obojenom i sređenom potkrovlju dati dodatni šarm i biti mjesto u kojem ćete ne samo sretno živjeti već se i malo, pred prijateljima, praviti važni.