Ljeto je najbolje vrijeme za prijateljska druženja i zabave na otvorenom. U ovo godišnje doba rado pozivamo i veselimo se gostima koji nam dolaze, ali i sami sa zadovoljstvom idemo u posjete. Lagana i opuštena atmosfera, duži dani i veće mogućnosti užitka i druženja na otvorenom u popodnevnim satima i vikendom ili dok ste na godišnjem odmoru idealni su da se nađete nakon duge poslovne godine i podijelite svoje radosti i novosti.

SRETNO I VESELO

Drage goste koji vam dolaze dočekajte u dobrom raspoloženju. Uz osmijeh, prijateljski zagrljaj i iskrenu dobrodošlicu prijatelji ili članovi obitelji koji su vas posjetili osjetit će koliko su vam zapravo važni. Takav doček oraspoložit će ih nakon dugog ili napornog puta, a atmosferu dolaska će učiniti ležernom i bez napetosti prvih minuta.
Gosti stižu! – Spremni smo! 6

FINI ZALOGAJI

Svoju pažnju, brigu i ljubaznost prema gostima izrazite tako da ih nakon dolaska ponudite prikladno serviranim jelom i pićem. Može to biti neki brzi zalogaj poput sendviča, kanapea, brusketa ili peciva sa sezonskim povrćem i voćem ili ako želite iznenaditi i oduševiti goste, priredite im kompletan ručak ili večeru.

Gosti stižu! – Spremni smo! 7

ZA LEŽERNU ATMOSFERU

Pića su neizostavan dio svakog prijateljskog druženja. Prije nego vaši gosti stignu, provjerite tko što voli ili pak ne pije i nabavite odgovarajuću količinu. Tako ćete sigurno izbjeći neugodne situacije i dodatno ćete ojačati imidž vještog domaćina.

Gosti stižu! – Spremni smo! 8

PRODUŽENI POSJET

Ako vam gosti dolaze za vrijeme godišnjeg odmora i planiraju se zadržati nešto duže, unaprijed se pobrinite za njihov smještaj. Pripremite čiste ručnike, spremite krevete i osigurajte dostupnost digitalne komunikacije kako ne bi se osjećali izolirano.

Gosti stižu! – Spremni smo! 9

INSPIRATIVNO I NEZABORAVNO

Budite inspirativni i, osim dugih prijateljskih razgovora, pripremite svojim gostima i neku drugu vrstu zabave kao što je filmska večer. Provjerite popis najpopularnijih filmova ili hit-serija koje bi vaši prijatelji, ali i vi sami rado pogledali. Uživajte u ugodnoj atmosferi tijekom tih druženja.