Interijer koji odiše rustikalnim šarmom kod većine ljudi budi osjećaj nostalgije i priziva sjećanja na djetinjstvo. Ljetovanja i zimovanja kod bake i djeda koja su obilovala neopisivim mirisima domaćih delicija prve su slike kojih se prisjetimo u rustikalnim prostorima. Iako takvo uređenje interijera nije po svačijem ukusu, ne znači da te osjećaje ne možete pobuditi i u moderno uređenom domu. Potkrovlja su idealni prostori za ovakav stil jer uglavnom obiluju drvenim gredama koje su izvrsna baza za postizanje rustikalnog šarma. A krovni prozori koji nude prekrasan pogled na plavetnilo neba dat će povezanost s prirodom bez koje je etno interijer nezamisliv. Naime, moderni minimalizam i šarm detalja u etno stilu savršeno su komplementarni. A za postizanje etno šarma bit će vam potrebno svega nekoliko detalja.

Etno detalji u interijeru 2

Ovisno o preferencijama, svoj dom možete oplemeniti i sa svega nekoliko jastuka ili heklanih tabletića kako biste pobudili sjećanja na selo. Ako ste spremni etno detaljima dati više prostora, možete dodati komad namještaja od masivnog drveta. Bilo da odaberete stolić za kavu ili rustikalnu vitrinu sa staklenim vratima, bit će to pun pogodak.

Etno detalji u interijeru 3
Detalji u etno stilu do najvećeg će izražaja doći u vašoj kuhinji. U postojeći kuhinjski inventar možete uključiti šalice i posude s etno motivima, čime ćete u ovu prostoriju unijeti rustikalni šarm. A također će se savršeno uklopiti u vaše potkrovlje koje obiluje drvenim gredama. Time će rustikalni šarm vaše kuhinje dobiti na još većoj čari.
Čak niti oni odvažniji koji odluče čitavu kuhinju urediti u etno stilu ne mogu pogriješiti. Posebno ako se odluče zid posvetiti kukicama s kojih će posuđe visjeti kao u domovima naših baka, a kuhinjske elemente izraditi od masivnijeg drveta. Time će ovoj prostoriji dati posebnu toplinu i štih starih seoskih kuhinja.
Etno detalji u interijeru 4
S masivnim drvetom ne možete pogriješiti niti u spavaćoj sobi. U nju uklopite rustikalni krevet uz koji možete kombinirati i noćne ormariće istog dizajna. Toplina drveta u kombinaciji s bijelim zidovima omogućit će vam prijeko potrebno opuštanje te miran san. Posebno će ugodna biti buđenja u ovako uređenoj spavaćoj sobi jer će vam dati osjećaj spokojnog seoskog imanja.
Etno detalji u interijeru 5
Etno detalji u vaš će dom unijeti onu toplinu koje će vas pozivati na opuštanje i obiteljska druženja. Dok će njihov prekrasan šarm u kombinaciji s modernim uređenjem tvoriti pravu oazu u užurbanom gradu.
Etno detalji u interijeru 6